Haberler

Izmir Helikopter Düştü 5 Personelin Durumu Iyi

Helikopter düştü 5 personelin durumu iyi (EK)SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYORİzmir'in Menderes ilçesinde başlayan ve hızla yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Helikopter düştü 5 personelin durumu iyi (EK)

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İzmir'in Menderes ilçesinde başlayan ve hızla yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın söndürme uçakları ve helikopterleri sürekli Tahtalı Barajı'ndan aldıkları suyu alevlerin üzerine boşaltıyor. Peş peşe göle alçalan helikopterler 'bambi' adı verilen su tanklarıNI doldurarak yeniden havalanıyor. Dumanların gök yüzünü kapladığı, alevlerin yükseldiği noktalara ilerleyen helikopterler suları yanan ağaçların üzerine boşaltıyor. Helikopterlerin ardı ardına bıraktığı sularla bu sefer gök yüzüne su buharı yükseliyor. Karadan mücadele de çevre illerden de gelen arazözlerin katılımıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın barajdan yol kenarına kadar çektiği yaklaşık 20 cm çaplı 3 kilometre uzunluğundaki hortumdan su alan arazözler yangının devam ettiği noktalara ilerliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahtalı Barajı Menderes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title