Haberler

İzmir Hdp'li Başkanın Yargılandığı Davaya Devam Edildi

Hdp'li başkanın yargılandığı davaya devam edildi İzmir'de, terör örgütü IŞİD'in Kobani'deki saldırıları ardından düzenlenen protesto gösterilerine katıldığı iddiasıyla, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davaya devam edildi.

Hdp'li başkanın yargılandığı davaya devam edildi

İzmir'de, terör örgütü IŞİD'in Kobani'deki saldırıları ardından düzenlenen protesto gösterilerine katıldığı iddiasıyla, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davaya devam edildi.

Bornova'nın Doğanlar semtinde, IŞİD'in Kobani'ye saldırısı ardından 7 Ekim 2014 tarihinde düzenlenen gösterilerde, Ekrem Kaçeroğlu kendilerine tepki gösteren gruptan bir kişinin açtığı ateşle yaralandı ve kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde öldü. Kaçeroğlu'nun vurulduğu gün hastaneye giden HDP İzmir Eş Başkanı Cavit Uğur, polis tarafından 13 kişi ile birlikte gözaltına alındı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, Cavit Uğur'un da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında dava açtı. İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2'nci celsesi görülen davanın bugünkü duruşmasına, şöyle dedi:

"Görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama, silahlı terör örgütüne üye olma, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma" suçlarından yargılanan tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmayı HDP Mersin Milletvekili ve HDP İzmir 1'inci Bölge milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü de izleyip, sanıklara destek verdi. Duruşmada tanıklar dinlendikten sonra Mahkeme Başkanı Nilüfer Öncel, ara kararı açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'nın eylemlerde 'Kamu zararı' oluştuğu gerekçesiyle katılma talebinin bulunduğunu ve bu isteğin kabulüne karar verildiğini söyledi. Duruşmaya gelmeyen tanıkların bir sonraki celse zorla getirilmelerine, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden eyleme ilişkin görüntülerin istenerek mahkeme salonunda izlenmesine karar verildiğini belirtti. Hakim Öncel, duruşmayı 18 Haziran tarihine erteledi.

Duruşma öncesinde Ertuğrul Kürkçü, partililerle birlikte İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Kürkçü, Kobani'de yüzlerce insanın katledildiğini, Türkiye'de düzenlenen protestolarda da 51 insanın öldürüldüğünü ancak, bu insanların katillerinin değil, ölümlere haklı tepkisini gösterenlerin haksız yere yargılandıklarını öne sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ertuğrul Kürkçü Kobani İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

vatan,toprak milletmobilWeb@haberler.com:

Ertuğrul kürkçü sen kimsim emniyet basınını aşğılıyorsun terörisler. Vatanı size kimse böldürtmeyecek sizler havladığınızla kalacaksınız

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title