Haberler

İzmir, Havacılıkta Yeni Aktarma Merkezi Oldu

İzair'in, Balıkesir'den Ankara'ya Yaptığı İlk Sefere Katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in Havacılıkta Yeni Aktarma Merkezi Olduğunu Söyledi.

İZAİR'in, Balıkesir'den Ankara'ya yaptığı ilk sefere katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in havacılıkta yeni aktarma merkezi olduğunu söyledi. İzmir'den uçuş yapılan kent sayısının 14'e çıktığını, haftalık uçuş sayısının 89'den 316'ya ulaştığını belirten Yıldırım, İZair'in Balıkesir seferlerinin başlaması ile birlikte Balıkesir'in ulaşım açısından her türlü sorununun da çözüldüğünü belirterek, Balıkesirlilerden İZair seferlerine sahip çıkmasını istedi. Yıldırım, ''Uç Türkiye uç dedik, Türkiye artık uçuyor. Eskiden o kadar az insan uçuyordu ki yolcular uçakta selamlaşıyordu, şimdi yolcular uçakta tanışıyor'' dedi.

İZair'in, Balıkesir ile Ankara arasındaki ilk seferi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı uçuşla gerçekleştirildi. İlk uçuş nedeniyle Balıkesir Havalimanı'nda gerçekleştirilen törene Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, bakanlık bürokratları, Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, İZair Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Balıkesirli yerel yöneticiler ve Balıkesirliler katıldı.

Bakan Yıldırım, İZair'in uçak seferlerinin başlamasıyla Balıkesir'in ulaşım açısından bütün sorunlarının çözüldüğünü söyledi. Yıldırım, ilk olarak 1997 yılında İstanbul'dan Bandırma'ya 5 yıldızlı otel konforunda deniz otobüsü seferi başlattıklarını hatırlatarak, ''Daha sonra bu seferlere otobüs firmaları da entegre olunca, denizyolu - karayolu entegrasyonu sağlandı. Bir sonraki adımda 6 Eylül Ekspresinin deniz otobüsleriyle koordineli çalışmaya başladı, denizyolu - karayolu - trenyolu entegrasyonu sağlandı. İstanbul'dan başlayıp İzmir'de 10 saat süren yolculuklar yarı yarıya azaldı. Şimdi de İZair'in seferlerinin başlamasıyla havayolu entegrasyonu sağlanmış oldu, Balıkesir'in ulaşım açısından artık bütün sorunları çözüldü. Artık bundan sonrası için bizden günah gitti. Balıkesirli çalışacak, yatırımcı getirecek'' diye konuştu. Balıkesir seferlerinin başlamasında emeği geçen herkese teşekkür eden Bakan Yıldırım, ''Bu seferler İZair'in büyük fedakarlıkları ile başladı. İZair Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Demirtaş'a teşekkür ediyorum. Balıkesirlilerden isteğim, büyük fedakarlıklarla başlayan bu seferlere sahip çıkmalarıdır'' diye konuştu.

14 KENTE DİREKT UÇUŞ

İzmir'in son yıllarda hava taşımacılığında çok önemli gelişmeler gösterdiğini belirten Bakan Yıldırım, birkaç sene öncesine kadar İzmir'den sadece İstanbul ve Ankara'ya sefer yapılırken, bugün İzmir'den direkt uçuş yapılan kent sayısının 14'e yükseldiğini söyledi. Yıldırım, ''İzmir'den yapılan haftalık sefer sayısı 89 uçuştan 316'ya çıktı. Gerisini siz düşünün. İzmir artık hava taşımacılığında yeni aktarma merkezi oldu. Muazzam bir terminal yapıldı. Bu rakamlara özellikle yaz aylarında yapılan dış hat uçuşları dahil değil'' diye konuştu. Bakan Yıldırım, özellikle çapraz uçuşlara büyük önem verdiklerini kaydederek, İZair'in bu alanda örnek olduğunu, Balıkesir seferlerinin çapraz uçuşlara en güzel örneklerden olduğunu ifade etti.

UÇ TÜRKİYE UÇ

Hava taşımacılığında Türkiye'nin çok büyük aşama gösterdiğini kaydeden Yıldırım, ''Uç vatandaş uç diyorduk artık vatandaş uçuyor. Biz hava ulaşımını tabana yaydık. Eskiden yolcu sayısı kısıtlı olduğu için uçağa binen herkes birbirini tanıyor, uçakta selamlaşıyordu ama şimdi yolcu sayısı o kadar arttı ki yolcular havada tanışıyor. İnsanlar eskiden uçmayı hayal ederken, şimdi uçuyorlar'' dedi. Sivil havacılığın 2015 hedeflerini 2006'da yakaladığını belirten Yıldırım, ''Bugün tekrar sivil uçuşların başladığı Balıkesir Havaalanı, uçuş yapılan 39'uncu havaalanı oldu. Atıl duran bir havaalanını daha uçuşa açtık. 2003'de 150 olan uçak sayımız 260'a yükseldi. 33 milyon olan iç - dış hat yolcu sayımız 62 milyona yükseldi. Bu bir rekordur. 2015'de Türkiye 55 milyon yolcu taşır denilirken, 2015 hedeflerini, 2006'da yılında yakaladık.

ARKASI GELECEK

İZair Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, Bakan Yıldırım'ın ''Uç Türkiye Uç'' hedefi doğrultusunda çalıştıklarını, Türkiye'nin doğusu ile batısını, kuzeyi ile güneyini yaptıkları seferler ile birbirine bağladıklarını söyledi. Artık, İzmir ve Ege'nin bütün Türkiye'ye bağlandığını belirten Demirtaş, ''Balıkesir'de de tekrar yolcu ulaşımını başlatmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu uçuşların başlamasında başta Balıkesir Belediye Başkanımız olmak üzere bütün Balıkesirlilerin büyük emeği var. Çok istediler, çok çalıştılar bizi teşvik ettiler. Umarım Balıkesirlilerin de desteği ile inşallah bu seferlerin arkası gelir, her gün Balıkesir'den sefer olur'' diye konuştu.

Vali Selahattin Hatipoğlu ise tam bir kavşak noktasında bulunan Balıkesir'de 2001 yılında son verilen sivil uçuşları tekrar başlatmanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Belediye Başkanı Sabri Uğur da, bu seferleri başlatabilmek için İZair ile yoğun bir çalışma yaptıklarını hatırlatarak, ''Bundan sonra artık bu seferler Balıkesirlilere emanet'' dedi. Törenin ardından Bakan Yıldırım, İZair Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş ile 75 kişilik Balıkesir heyeti, Balıkesir'den İZair'in ilk tarifeli uçuşu ile Ankara'ya gitti. Uçağın hareketi nedeniyle yapılan törende, halk oyunları gösterileri sunuldu, belediye bandosu marşlar çaldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title