Haberler

İzmir: Gerçek Tohum Kazandırır Kampanyası

Toros Tarım, Türkiye ekonomisine ve tarım sektörüne büyük zararlar veren sahte tohumla mücadele etmek için geçen yıl ilkini düzenlediği "Gerçek Tohum Kazandırır" kampanyasının ikincisini başlattı.

Toros Tarım, Türkiye ekonomisine ve tarım sektörüne büyük zararlar veren sahte tohumla mücadele etmek için geçen yıl ilkini düzenlediği "Gerçek Tohum Kazandırır" kampanyasının ikincisini başlattı.

Sebze tohumu sektörünün önde gelen şirketlerinden Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş., ekonomiye ve tarım sektörüne büyük zararlar veren sahte tohum konusunda çiftçileri bilinçlendirmek amacıyla Türkiye genelinde başlattığı, "Gerçek Tohum Kazandırır" kampanyasına bu yıl da devam ediyor. Öncelikle güney illerini kapsayacak şekilde Türkiye genelinde başlayan "Gerçek Tohum Kazandırır" kampanyası, 31 Aralık 2006 tarihine kadar devam edecek. Kampanya kapsamında, sera üreticileri ve fide kullanan yetiştiriciler, Toros Tarım hologramlı, distribütörü olduğu orijinal Zeraim-Gedera tohum poşetlerini Toros Tarım adresine göndererek, çekilişe katılabilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Toros Tarım Üretim ve Pazarlama A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı M. Hakan Orkut, kampanyayla çiftçilerin kaliteli tohumla kaliteli ürün elde edeceğinin ve uzun vadede kazanç sağlayacağının altını çizerek, "Gerçek tohum, kalitesi ve güvenilirliğiyle ürününüzden en yüksek verimi almanızı sağlar. Böylelikle, paranız ve emeğiniz boşa gitmez. Sahte tohum, çiftçiye olduğu kadar Türkiye ekonomisine de büyük zararlar veriyor. Toros Tarım olarak, kampanyayla halen pazarın yüzde 30'unu oluşturduğu öngörülen sahte ve kaçak tohumlarla etkin bir şekilde mücadele etmeyi ve bu konuda bilinç yaratmayı hedefliyoruz. Bu nedenle kampanyamızı önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz" dedi.

Geçen yıl 20 Haziran-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen kampanya kapsamında, Toros Tarım'a, 4 bin civarında üretici tarafından on binlerce poşet ulaştırıldı. Şubat ayında Antalya'da gerçekleşen törenle, ödüller sahiplerine teslim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title