Haberler

İzmir-Fuarizmir'de İki Fuar Bir Arada

İzmir'de düzenlenen 43. Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı ile bu yıl ilk kez yapılan Leather & More- 1. Deri ve Deri Giyim Fuarı, Fuarizmir'de açıldı. Yerli ve yabancı sektör temsilcilerini bir araya getiren fuarların açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarlara sahip çıkılmasını istedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından fuarizmir'de bu yıl 43'üncüsü düzenlenen Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'yla, yine bu yıl ilke kez yapılan Leather & More- 1. Deri ve Deri Giyim Fuarı'nın açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Birbirine güç katacak olan ve sektör temsilcileri ile İzmir iş dünyasını buluşturan fuarın açılışına, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, CHP'li Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile çok sayıda davetli katıldı. Fuarın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarcılığın Ulu Önder Atatürk'ün kendilerine verdiği bir görev olduğunu, bu görev için bütün belediye başkanlarının günün koşullarına göre elinden gelen bütün desteği verdiğini söyledi. Belediye başkanlarının İzmir'in fuarlar kenti olabilmesi için çalıştığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, fuarcılığın bir şirket işi olmadığını vurguladı. Yine fuarcılığın bir özel sektör işi olmadığını da kaydeden Kocaoğlu, fuarcılığın omurgasını o kentin dinamikleri, sivil toplum örgütleri ve üniversitelerin oluşturması gerektiğini söyledi.

KONGRE SEKTÖRÜNÜ BAŞLATMAMIZ GEREKİYOR

Fuarcılığın desteklemesi gerektiğini belirten Kocaoğlu, İzmir'in bunu 96 yıldır başardığını dile getirerek şunları söyledi

Zaman zaman alt yapı eksikliklerinden dolayı fuarcılık biraz daralabiliyor. Bunlara rağmen fuar yüzde 30-40 arasında büyüme gösterdi. Alt yapı olmadan bir yere varmamız mümkün değil. Bugün uluslararası boyutlara ulaşan fuarlarımız var. Ayakkabı Fuarı ve diğer fuarlar da büyüme gösteriyor. Perşembe günü burada bir günde 5 fuar olacak. İzmir fuarını bu şekle getirmek önemli ama herkesten destek bekliyoruz. Hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde fuarcılığımızı geliştireceğiz. ve buna belli eksikliklerimizi tamamlayarak kongre sektörünü de İzmir'de acilen başlatmamız gerekiyor. Kongre ve fuar birbirini destekleyen iki önemli hizmet sektörüdür.

ÖZGENER'DEN DESTEK SÖZÜ

Törende konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de göreve gelirken en temel ilkelerinin 'değişim' olduğunu söyledi. Özgener, İzmir için fuarcılığı kentin, dünyanın en bilinen uluslararası fuarcılık merkezlerinden biri haline getirmeliyiz. İzmir'in bunu başaracak potansiyeli var. Şehrin önde gelen meslek örgütleri olarak bizlere düşen de bu potansiyelin hayata geçmesi için gereken desteği vermek dedi. Fuarların tutunması ve Mermer Fuarı, Gelinlik Fuarı gibi kendi müşterisini yaratan marka fuarlar haline gelmesi için kurumsal desteğin önemine dikkat çeken Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası olarak, fuarları kent ekonomisini kalkındırmanın en hızlı ve etkili yollarından biri olarak gördüklerinin altını çizdi. Bu nedenle, fuarcılığa gereken desteği vermenin kendileri için önemli olduğunu söyleyen Özgener, Bugün Shoexpo-Ayakkabı Fuarı 123 katılımcı ile açılıyor. Bunlardan 90'ı teşvik almak için odamıza başvuru yaptı. Leather & More Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarımız yeni bir fuar. 33 katılımcısı var. Bu katılımcıların da 20'si odamızdan destek almak üzere başvurusunu yaptı. Bu iki fuarda stant açan firmaların yüzde 70'i odamızın maddi desteği ile fuara katılıyor dedi.

Ayakkabı üretiminde İzmir'in önemli bir merkez olduğunu ve bu fuarın katılımcı sayısının önümüzdeki yıllarda artış göstermesi için ortak hedefin olması gerektiğini söyleyen Özgener, Leather & More Fuarı'nın da doğru strateji ile hızlı bir şekilde yükselebileceğine işaret etti.

BÜTÜN ESNAFI ETKİLİYOR

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da düzenlenen fuarların esnafı da yakından etkilediğini belirtti. Mutlu, Bu fuarlardan konaklama sektörünün, yiyecek-içecek sektöründeki işletmelerin, ulaşım sektörünün, hediyelik eşya sektörünün olumlu etkilendiğini belirtmek istiyorum. Bu fuar esnaf teşkilatının bütün alanlarını etkilemektedir. Geçtiğimiz günlerde yapılan Mermer Fuarı sırasında kent merkezindeki hiçbir restoranda boş masa kalmadı. Hiçbir otelimizde, yakın ilçelerimiz de dahil olmak üzere yer kalmadı. İzmir'de çok iyi bilinen bir restoranda Mermer Fuarı süresince bir masa için günde 4 ayrı rezervasyon yapıldı diye konuştu.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar da fuarın sektörün gelişimine katkı koyacağını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından fuarların açılış kurdelesi kesildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve törene katılanlar, daha sonra fuarı gezdi. Fuar, 24-27 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

119 YERLİ FİRMA KATILDI

43. Shoexpo ? İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı gelecek sezon modellerini vitrinlerden önce fuarizmir'e taşıdı. Ayakkabı ve çanta sektöründeki son gelişmeler, yenilikler, tasarımlar ve modelleri görme olanağının bulunacağı Shoexpo'da kadın, erkek ile çocuk ayakkabıları ve çantalar sergileniyor. İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 119 yerli, Brezilya, Ukrayna ve Lübnan'dan toplam dört katılımcının standı yer aldı. Katılımcı firmalar profesyonel ziyaretçilerle bir araya gelme olanağı bulacak. Fuarda bir firma ise Portekiz, İspanya, İtalya ve Yunanistan'dan getirdiği ürünleri sergileniyor.

İRAN DERİCİLER DERNEĞİ DE GELİYOR

Ayakkabı ile çantanın hammaddelerinin başında gelen deri sektörünün yer alacağı Leather & More ? 1. Deri ve Deri Giyim Fuarı da Shoexpo'yla aynı tarihlerde gerçekleştiriliyor. Fuarda 33 katılımcının yanı sıra İran Dericiler Derneği'nden gelecek heyet de yer alacak. Dört gün boyunca deri ve deri giyim markaları, perakendeciler, toptancılar ve tasarım firmalarının, önde gelen yerli ve yabancı deri ve deri giyim üreticileri ile bir araya gelmesi sağlanacak. Fuarda deri konfeksiyon, deri aksesuar ve tabak deri de stantlarda sergilenecek. Ayakkabı ve çanta üreticileriyle bir araya gelecek olan dericiler, sektörde suni deri yerine gerçek deri kullanımında artış sağlanmasını hedefliyor. Türkiye'nin deri üretiminin yüzde 50'sinden Arnavutluk, Avusturalya, Almanya, Bulgaristan, Belçika, Brezilya, Beyaz Rusya, Cezayir, Dubai, Danimarka, Çekya, Estonya, Ermenistan, Güney Amerika, Gürcistan, Finlandiya, Hollanda, İsrail, İrlanda, İngiltere, İran, İspanya İtalya, Kırgızistan, Kosova, Kazakistan, KKTC, Kenya, Kuveyt, Lübnan, Litvanya, Moldova, Makedonya, Meksika, Polonya, Portekiz, Pakistan, Romanya, Rusya, Özbekistan, Sırbistan, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan'dan satın alıcıların gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Özgener Aziz Kocaoğlu İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title