Haberler

İzmir Fuarı'nda 85. Yıl Hazırlığı

Dünyanın en eski genel ticaret fuarları arasında yer alan İzmir Enternasyonal Fuarı, inovasyon ana teması ve Malezya'nın partnerliğinde 85. kez kapılarını açacak.

Dünyanın en eski genel ticaret fuarları arasında yer alan İzmir Enternasyonal Fuarı, inovasyon ana teması ve Malezya'nın partnerliğinde 85. kez kapılarını açacak.

Bu yıl 26 Ağustos - 4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek İEF'nin tanıtım toplantısı, Kültürpark Fuar Alanı'nda yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu, toplantıda, fuarın Atatürk'ün "Bu şehirde fuarlar yapın sergiler açın" sözleri üzerine başladığını, ilk yıllarında ülke pavyonları içinde tanıtımların gerçekleştirildiği, Soğuk Savaş yıllarında ise Doğu ile Batı'nın rekabetine sahne olduğunu söyledi.

Özel televizyonların kurulması sürecine kadar fuarın sanatçılar için kendini gösterme alanı olduğunu ancak sonraki süreçte eğlence boyutunun azaldığını, genel ticaret fuarlarının yerini sektörel fuarlara bırakmasıyla da İEF'nin "sarsıntı geçirdiğini" dile getiren Kocaoğlu, fuarın bu kökler üzerinde yeniden sıçrama yapması için çalışma başlattıklarını dile getirdi.

Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu sene İEF, her bakımdan çok farklı olacak. Bugüne kadar basının haklı eleştirilerinin çok büyük çoğunluğu bu sene olmayacak. Daha güzel, eğlenceli ve yenilikçi etkinliklerle karşılaşacaksınız. Bu tarihi mirası, 85. yıllık dev çınarı tekrar eski günlerine döndürüp, onun da üzerine çıkarmak, çağın koşullarına adapte etmek istiyoruz.

Fuarın eğlence ayağını çok ama çok güçlendirdik. Fuarı, uluslararası 600 sanatçının geleceği, 10 gün doya doya eğlencenin, kültürün, sanatın yaşandığı bir büyük şölen haline dönüştürüyoruz. Köklerine dönüş çalışması kapsamında fuarda ilk ürünlerin tanıtıldığı, teknolojinin ve yeni ürünlerin yarıştığı etkinlikler düzenledik. İhtisas fuarlarımızı Gaziemir'deki Fuar İzmir'e taşıdıktan sonra Kültürpark'ta İEF'yi ayrı bir boyuta getirmek istiyoruz. 85. İEF ile tekrar sıçrama yapmak istiyoruz. Çok büyük bir tanıtım bütçesi ayırdık. Bu sene fuarın yükselişine tanık olmak isteyen herkesi davet ediyoruz."

Yabancı heyetlerin katılımı

Kocaoğlu, fuara yabancı heyetlerin katılımı konusunda, bir süre önce gerçekleşen darbe girişimi nedeniyle endişeler bulunduğunu ancak son 1 haftada güzel haberler aldıklarını, iş dünyası ve sanatçıların katılımında bir sıkıntı yaşanacağını düşünmediklerini dile getirdi.

Fuarın ana sponsoru Folkart Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise İEF'yi daha güzel günlere taşımak için Kocaoğlu'nun yoğun çaba gösterdiğini belirterek, 85. yılda tarihi İEF markasının uluslararası özelliğinin güçleneceğini, grup olarak 10. yıllarını fuarla kutlayacaklarını ve fuara gençlik aşılayacaklarını dile getirdi.

Fuarın inovasyon sponsoru Vestel'in İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan da fuarla ilgili zaman zaman eleştiriler olduğunu ancak "Gelecek İzmir'de" sloganının kendilerini heyecanlandırdığını, İEF'nin tarihte hak ettiği yeri alması için ellerinden gelen katkıyı vereceklerini ifade etti.

Bu yıl inovasyon ana teması, "Gelecek İzmir'de" sloganıyla düzenlenecek fuarın partner ülkesi Malezya, onur konuğu kenti ise Manisa olarak belirlendi. Ülke genelinden 8 teknoparktaki bilim insanlarıyla bireysel tasarımcıların yeteneklerini sergileyeceği fuara, 30'un üzerinde ülkeden iş heyetinin gelmesi bekleniyor.

Giriş ücreti 3 lira olarak belirlenen fuardaki tüm sanat etkinlikleri ücretsiz olarak düzenlenecek. Fuar kapsamında Murat Boz, Murat Dalkılıç, Duman, Kibariye, Fettah Can, Ajda Pekkan, Edip Akbayram, Hayko Cepkin, Athena, Sertab Erener konser verecek.

Kaynak: AA / Güncel

Kültürpark Malezya Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title