Haberler

İzmir: Fransa'da Sözde "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Fransa'da Sözde Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısının Kabul Edilmesinin Ardından Fransız Konsolosluğu Önüne Gelen İşçi Partisi (İp) Üyeleri, Burada Fransız Ürünü Gömlek ve Tişörtleri Yırttı. Markalı Gömlek ve Tişörtleri Yırtan Bir Partilinin Üzerinde Fransız Malı Bir Tişört Olması Dikkati Çekti.

Fransa'da sözde Ermeni soykırımını inkar yasası tasarısının kabul edilmesinin ardından Fransız Konsolosluğu önüne gelen İşçi Partisi (İP) üyeleri, burada Fransız ürünü gömlek ve tişörtleri yırttı. Markalı gömlek ve tişörtleri yırtan bir partilinin üzerinde Fransız malı bir tişört olması dikkati çekti.

Kalabalık partili grupla Fransız Konsolosluğu önüne gelen İP İzmir İl Başkanı Ercan Sedefoğlu, burada Fransa'yı kınayarak, herkesi boykota katılmayı davet etti. Türkiye'nin öncülerine ve aydınlarına seslenen Sedefoğlu, "Eğer Türkiye'nin Kemalistleri, aydınları, milliyetçileri, halkçıları, vatanseverleri, öncüleri, bilimsel sosyalistleri, kısaca Türk devriminin güçleri Türkiye'nin karşı karşıya olduğu bu var olmak veya olamamak noktasında öncü olan İşçi Partisi'nde milli hükümet porgramı çerçevesinde birleşmez ve bir güç oluşturmazsa, çıkış yolu bulmak mümkün olmayacaktır. Herkesi bu çağrı üzerinde düşünmeye ve destek vermeye çağırıyorum" dedi.

Basın açıklamasının ardından bir grup partili, 'Fransız Malı Alma. Boykot' yazılı pankart önünde, ünlü Fransız markası Lacoste'ye ait gömlek ve tişörtleri yırttı. Eyleme destek veren 35 yaşındaki Tuncay Görmüş isimli partilinin üzerinde yırtılan markanın tişörtünün olması dikkat çekti. Devamlı olarak Lacoste firmasının ürünlerini giydiği belirten Görmüş, "Soykırım iddialarını kınıyorum. Tepkimi ortaya koymak için de Fransız mallarını yırttım. Giyecek başka birşeyim olmadığından, üstümdeki tişörtü yırtamıyorum. Eğer bana giyebileceğim başka birşey verilirse, bunu da yırtarım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title