Haberler

İzmir Foça'da Kooperatifler Yem Alım Sözleşmesi İmzaladı Hd

İzmir'in Foça İlçesi'nde, S.S. Bağarası ve Yenibağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile İzmir Bölge Birliği'ne bağlı 115 Sayılı Bağarası Tarım Kredi Kooperatifi arasında yem alımı sözleşmesi imzalandı.

İzmir'in Foça İlçesi'nde, S.S. Bağarası ve Yenibağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile İzmir Bölge Birliği'ne bağlı 115 Sayılı Bağarası Tarım Kredi Kooperatifi arasında yem alımı sözleşmesi imzalandı. Ürettikleri yoğurdu markalaştıran ve 15 yıldır üyelerinin ve üreticilerinin krizlerden etkilenmeden yol almasını sağlayan 115 Sayılı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin, yapılan anlaşma ile aylık 600 ton olan yem ihtiyacının 200 tonunu uygun fiyatlarla Tarım Kredi Yem Sanayii tarafından sağlanacağı bildirildi.

S.S. Bağarası ve Yenibağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Bağarası Tarım Kredi Kooperatifi'nde imzalanan yem alım sözleşmesi için düzenlenen törene Tarım Kredi Yem Sanayii Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hasan Fehmi Kınay, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürü Mücahit Asalıoğlu, S.S. Bağarası ve Yenibağarası Kalkınma Koopratifi Yönetim Kurulu Başkanı Rasih Sümer, Yenibağarası Kalkınma Koopratifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Meriç ve yönetim kurulu üyeleri Tevfik Seylan ve Basri Kurtul, 115 sayılı Bağarası Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yen, Kooperatif Müdürü Ömer Faruk Ocak, Tarım Kredi Yem Sanayii Ticaret A.Ş. Satış Pazarlama Müdürü Muhammed Çığ ve Denizli Şube Müdürü Cem Karataş katıldı.

TİRE VE ÖDEMİŞ'TE TOPLAM 350 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPACAKLAR

Törende konuşan Tarım Kredi Yem Sanayi Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hasan Fehmi Kınay da Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 153 sırada olduklarını ve ilk 100'e girmeyi hedeflediklerini söyledi. Kınay, şöyle konuştu

Türkiye'de yem sektörü hızla büyüyor. Yem sektöründe yüzde 7'lik pazar payımızı bu yıl yüzde 10'a çıkardık. Şu anda toplam 1 milyon ton yıllık üretim kapasitesine sahip 10 fabrikamız var. Bu yıl itibariyle Şanlıurfa'da bir yem fabrikasının daha temelini attık. Bölge olarak İzmir çok yem sattığımız bir bölge. Önümüzdeki günlerde İzmir'in Tire ve Ödemiş ilçelerinde 350 milyon TL yatırımla yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde iki fabrika daha kurmayı planlıyoruz. Bununda bilgisini ve müjdesini buradan vermek istiyoruz. Bunlardan biri yem üretimi diğeri halen tamamen ithalata dayalı olan buzağı maması üretimi yapacaktır. Bu yatırımla birlikte İzmir tarımsal amaçlı hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü merkezlerden biri olmanın dahada ileri segmentine geçecektir. Türkiyenin hayvancılık konusunda lider konumunda olan bir bölgesindeyiz. Bu bölgenin ihtiyaçlarını gidermek, geleceğindeki stratejik yatırımları yapmak, tarım kredi camiası açısından fevkalade önemlidir. Her fabrikamızda ortalama 55, toplamda 550 personel istihdam ediyoruz. Yem üretimi konusunda dışarıya bağımlılığı azaltma yönünde çalışmalar yürütüyoruz. Yem üretimi için dışarıdan aldığımız ham maddeleri de Türkiye'de üretip yurt dışına ihracatı hedefliyoruz. Bunu da kısa sürede sağlayacağız. Bugün iki kooperatifimiz arasında yapılan sözleşmeyi ve dayanışmayı çok anlamlı ve örnek olarak değerlendiriyoruz. Foça ve ülkemiz için hayırlı olsun.

'TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ İLE İLK SÖZLEŞMEMİZ'

S.S. Bağarası ve Yenibağarası Kalkınma Koopratifi Yönetim Kurulu Başkanı Rasih Sümer de kooperatif olarak ilk defa Tarım Kredi Kooperatifleri ile sözleşme yaptıklarını bundan sonrada karşılıklı işbirliği ve dayanışmayla ortak alışverişler yapacaklarını söyledi. Sümer, İyi şartlarda iyi yem sağlayacağımız iyi bir anlaşma yaptığımıza inanıyoruz. İlerde bunun faydalarını birlikte göreceğimizi umut ediyoruz dedi. Sözleşmenin imzalanmasının ardından Tarım Kredi Yem Sanayi Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Kınay ve heyeti ile iki kooperatifin yetkilileri Yenibağarası Mahallesi'ndeki bir yoğurt fabrikasını gezerek ilgililerden bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İzmir Foça Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title