Haberler

Izmir Foça'da Engelileri Buluşturan Plaj

Foça'da engelileri buluşturan plaj

İZMİR'in turistik İlçesi Foça'nın Kumburnu mevkiinde bulunan ve her yaz sezonunda 1 günü, yoğun talep halinde ise 3 günü ücretsiz olarak engellilerin kullanımına ayıran Rota Kafe Plajı, İzmirli engellileri dördüncü kez misafir etti. Sığ sahili ve kolay girişi dolayısıyla rampa gerektirmeyen plajda gün boyu yüzen, yemeklerini yiyen, eğlenen 25 engelli evlerine mutlu döndü.

İzmir Rehabilitasyon ve Spor Kulübü Derneği ile Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin birlikte organize ettikleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesinin lojistik destek verdiği buluşmaya Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı ve Konak ilçelerinden engelliler katıldı. Konukları kafe sahibi Rakip Günay ile Foça Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyesi Sinan Kılıç karşıladı.

Denize girmeleri, duş almaları ve yiyecek, içeceklerini rahatça tüketebilecekleri şekilde yapılan düzenlemelerden son derece memnun olduklarını belirten İzmir Rehabilitasyon ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ramazan Kaymaz, "Burayı dört yıl önce engellilere hizmet verdiğine ilişkin levhasından görerek öğrendik, mekana gelip sahipleriyle tanıştık. Biz aslında engellilere Karşıyaka Kazım Dirik İlkokulu Ek Binası'nda verdiğimiz eğitimlerle kendi hayatlarını idame ettirmelerini sağlamayı amaçlamış bir derneğiz. Kendi el sanatları ürünlerini yapıp satarak bunu büyük ölçüde de hayata geçirdik. Ancak işin sosyal ve tatil boyutu olunca, özel vatandaşlarımızın özel işletmelere ihtiyaç duyduğu gerçeği var. İşletme sahibi Rakip Günay bize bu olanağı sağlıyor" dedi.

Kendilerine büyük destek anlamına gelen bu tür işletmelerin çoğalmasını dilediklerini belirten Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Nilgün Öztürk ise "Karşıyaka'da 400 engeli üyemiz var. Onlara kent içinde çeşitli kolaylıklar ve olanaklar sağlamak için çabalarımız sürüyor. Sınırlı sayıda üyemizi bu kavurucu yaz sıcaklarında bir günde olsa serinlettiğimiz ve güzel bir gün geçirttiğimiz için mutluyuz. Dört yıldır geldiğimiz bu mekanda ücretsiz olarak bizi ağırlayan ilgililere teşekkür ediyoruz" dedi.

İşletme sahibi Rakip Günay da toplumda gönüllülüğe dikkat çekmek, engelliler arasında ulusal ve uluslararası düzeyde iletişim ortamı yaratmak ve kendilerine destek verecek işletme sayılarının artmasında örnek olmak istediklerini söyledi. Günay, bölgenin SİT alanı olması nedeniyle yapamadıkları engelli tuvaleti ve duşları içinse yetkililerden yardım istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka Çiğli Foça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title