Haberler

İzmir Fen Lisesi Yıkılacak

İzmir'de, deprem güçlendirme çalışmaları nedeniyle yıkılmasına karar verilerek boşaltılan, öğrencileri de Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'ne gönderilen İzmir Fen Lisesi, sessizliğe büründü.

İzmir'de, deprem güçlendirme çalışmaları nedeniyle yıkılmasına karar verilerek boşaltılan, öğrencileri de Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'ne gönderilen İzmir Fen Lisesi, sessizliğe büründü. Köklü lisenin bu ay içinde yıkılacağı, yenisi yapılarak yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılacağı bildirildi.

Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan, kentin köklü ve başarılı okullarından 280 öğrencili İzmir Fen Lisesi'nin, en eskisi 1950'li yıllarda yapılan üç bloktan oluşan binalarında, İl Özel İdaresi tarafından depreme dayanıklılık testleri yaptırıldı. Depreme dayanıksız olduğu anlaşılan okulda eğitim- öğretim yapılan ana binanın deprem güçlendirme maliyeti yüzde 40, pansiyon binalarda ise maliyet yüzde 55 çıktı.

Deprem güçlendirme maliyetinin yüzde 40'ı aşması nedeniyle başta ana bina olmak üzere üç binanın yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi. 280 öğrencinin de bu şartlarda okuması riskli bulununca okulun boşaltılması, eğitim öğretimin Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nde sürdürülmesi kararlaştırıldı.

OKUL İÇİNDE OKUL

Bugün itibariyle İzmir Fen Lisesi'nin boşaltılmasına başlanırken, öğrencileri de Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nde ders başı yaptı. Anadolu Lisesi'nin öğrencileri de aynı kompleks içindeki düz lise binasına taşındı. Böylelikle aynı yerde ilköğretim okulu, Anadolu lisesi, düz lise ve fen lisesi öğrencileri, bir araya gelmiş oldu. Öğrenci sayısının artmasına rağmen okul yetkilileri, herhangi bir sorunun yaşanmadığını dile getirdi.

ULAŞIMLARI SERVİSLE

Karar doğrultusunda, 280 öğrenciden, İzmir, Manisa ve çevre ilçelerde oturan yarısının servisle gidip gelmeye devam edecekleri belirtildi. Yatılı kalan 140 öğrenciden kızların İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nun, erkeklerin de Mazhar Zorlu Meslek Lisesi Öğretmen Hizmet binalarında barındırılacağı, ulaşımlarının yine servisle yapılacağı kaydedildi.

YENİ YILA YETİŞTİRELECEK

Misafir oldukları yere çabuk uyum sağladıklarını, herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını dile getiren İzmir Fen Lisesi'nin yetkilileri, bu ay içinde eski binanın yıkılıp yenisi yapılarak yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılacağını bildirdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Fen Lisesi Ege Üniversitesi Bornova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title