Haberler

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 55. Olağan Genel Kurulu

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 55. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul'da kredi almak isteyen esnaf ve sanatkarlar için önümüzdeki yıl uygulanacak 'Basel 2 Kriterleri" anlatıldı

Hilton Oteli'nde yapılan olağan kongreye Ak Parti Milletvekili İsmail Katmerci, AK Parti İl Başkanı Ali Aşlık, DYP İl Başkanı Turhan Arınç, MHP İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP İl Başkanı Selçuk Ayhan'da ve üyeler katıldı.

Kredi kullanan üyelerin zamanında faizlerini ödeyemediğini söyleyen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve İzmir Bölge Birliği Başkanı Selahattin Hünü faiz oranlarının daha da aşağılara düşmesini istedi. Hünü," Kredi kullanan ortaklar faizlerini zamanında ödemiyor. Bu yüzden 3 Milyon YTL faiz ödedik. Aklınızı ve fikrinizi birleştirin. Esnaf olarak bir araya gelemezseniz yaşamanız çok güç olur, Böyle devam ederse çok yakında batacağımızdan korkuyorum. Bugün itibari ile faiz oranları yüzde 13 seviyelerinde bulunuyor. Hedefimiz çok kısa zamanda çalışmaları tamamlayarak faiz oranlarını 11'e indirmeyi hedefliyoruz. Öte yandan kredi kullanan esnaf zamanında kredisini ödemelidir. Alınan krediler gereken yerlerde kullanılırsa geri ödenmelerde zorluk yaşanmaz. Ödemeleri geciktirip temettüde düşmelerini biz de istemiyoruz” dedi.

Kooperatifin 7 bin üyesi olduğunu söyleyen Hünü, “Toplam 7 bin üyemiz var. Fakat salona baktığımda ancak bin tanesini görebiliyorum. Üzerinizdeki durgunluğu atlatmalı, ürettiğinizin en az yüzde 60'ını ihraç etmelisiniz. Makine fikir, amaç ve üretim alanlarınızı birleştirmelisiniz. Kredileri alıp da ödemeyen birçok esnafımız var. Bu kurum binasından aracına kadar hepinizin. En kısa sürede birlik olmalısınız. Böyle giderse batacağımızdan korkuyorum” diye konuştu.

"BASEL 2 ANLATILDI"

Önümüzdeki yıl 'Basel 2 Kriterleri'nin uygulamaya konulacağını söyleyen Başkan Selahattin Hünü," Bu sistem ile verilen kredilerde bir önceki yıl çalıştığınız kadar kredi alacaksınız. Çok çalışanın az faizle kredi alabileceği bu sistem öncesinde zengin olan ve işini başarıyla yapanlar bile mallarını ipotek olarak vermişlerdir. Gelecek olan sistem bence çok adil. Ayrıca esnaf krediyi kooperatiflerden almalıdır. Bizler ticari değil hizmet kuruluşlarıyız. Kredi ve Kefalet Kooperatifleri esnafın gerçek yuvasıdır” dedi.

(Mİ-Mİ-

(Mİ-Mİ-)

07.01.2007 16:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title