Haberler

İzmir Enternasyonal Fuarı 75. Kez Kapılarını Açıyor

İzmir- (dha)- Türkiye'nin İlk Ve En Büyük Uluslararası Fuar Organizasyonu İzmir Enternasyonal Fuarı (ief) Yarın Kapılarını Açacak. Ana Teması, Organik Tarım Ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Olarak Belirlenen Fuarına, Bu Yıl 1.5 Milyon Kişinin Ziyaret Etmesi Bekleniyor.

İZMİR- (DHA)- Türkiye`nin ilk ve en büyük uluslararası fuar organizasyonu İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) yarın kapılarını açacak. Ana teması, organik tarım ve yenilenebilir enerji kaynakları olarak belirlenen fuarına, bu yıl 1.5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuarlar ve kongreler kenti vizyonuna sahip İzmir`de, İEF, 75 yılı geride bırakıyor. Fuar`a giriş ücretleri tam 1 YTL, öğrenci 50 YKR olacak. Bu yıl 1-10 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerine kapıları açacak İEF için yarın saat 18.30`da Lozan Meydanı`nda görkemli bir tören düzenlenecek. Törende İstiklal Marşı`nı pop müziği sanatçısı Işın Karaca okuyacak. Karaca ayrıca, Saadettin Kaynak`ın bestelediği ilk defa Hamiyet Yüceses`in seslendirdiği fuar şarkısını da okuyacak. Fuarın açılış kurdelesinin Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın katılımıyla kesilmesi planlanıyor. Törene ayrıca 30 ülkenin üst düzey, 10 ülkenin bakan ve bakan düzeyinde temsilcisi katılacak. Onur konuğu Kazakistan`ın 20 kişilik dans grubunun gösterisiyle tören renkli görüntülere sahne olacak.

Bu yıl 57 ülkenin katıldığı fuarda, 812`si yerli, 271`i yabancı, 1.083 firma yer alacak. 75`inci İEF`nin ürün grupları enerji kaynakları, organik tarım ve organik ürünler, binek otomobil, ticari araç, oto yan sanayii, iş, tarım makineleri, ziraat aletleri, bisiklet-motosiklet, gıda ürünleri, gıda teknolojileri ve yan sanayi, mobilya, dekorasyon, ev araç ve gereçleri, beyaz eşya, yapı malzemeleri ve inşaat, tekne, yat ve teknolojileri, iklimlendirme ve yan sanayi, elektronik, bilgisayar, telekomünikasyon ve enformasyon, makine, finans sektörü, termal turizm, hizmet sektörü, kitap ve yayıncılık, 75`inci yıl markası niteliğinde özel ürünler olarak belirlendi. İEF`de bu yılki onur konuğu şehir Uşak, onur konuğu ülke Kazakistan olacak. Bin 750 metrekarelik alana kurulacak Uşak standında 36 firmanın ürünleri sergilenecek. Uşak yöresel kültüründen, yemeklerine, el sanatlarından, sanayisine ve ticaretine, örf ve adetlerinden müziğine tüm yönleriyle kendisini tanıtma ve ürünlerini sergileme imkanı bulacak.

EKOLOJİK PAZAR KURULACAK

İEF`nin bu yılki ana teması organik tarım ve alternatif (yenilenebilir) enerji kaynakları olarak belirlendi. Dört gün sürecek ekolojik tarım panellerinin yanısıra katılımcı firmalar ürünleriyle dikkat çekecek. Organik oyuncaktan, bebek giysilerine, fındık, çay, patates, nar ve baldan, zeytinyağına Türkiye`de üretilen ve yurtdışında büyük ilgi gören ürünler sergilenecek. Dünyanın en önemli organik pamuk üreticilerinden biri PÜTAŞ ta ilk kez yurtiçinde bir fuara katılacak. Sektörün önde gelen 30 firmasının katılacağı fuarda, Buğday Derneği de organik ürünlerin satışının ve tadımının yapılacağı bir ekolojik pazar kuracak.

KÜLTÜR SANAT DOLU

Ayrıca TCDD 150`inci Yıl sergisi, Milli Piyongo İdaresi Talih kuşunun serüveni sergisi, Dünden Bugüne İzmir Fuarı sergisi, EXPO sergisi açılacak, Eski Türk filmleri gösterimi gerçekleşecek. Basın, Hayat, Edebiyat söyleşilerinde ünlü isimler keyifli sohbetler gerçekleştirecek. Usta şairlerden şiir dinletileri, Açıkhava Tiyatrosu`nda Erkin Koray, Ferhat Göçer, Kıraç, MFÖ konseri, Sabahat Akiraz, Cem Yıldız, Hüseyin Turan, Moğollar, Neşat Ertaş`la Türkü Şenliği, Müjde Ar ve Şener Şen`in ağırlanacağı Sinema Burada Festivali, Dünya Mutfakları Festivali, Milli Piyango 9 Eylül Çekilişi, basketbol turnuvası gibi etkinlikler gerçekleşecek. 75`inci İEF`de nostaljik etkinler de dikkat çekecek. Göl Gazinosu`nda anlaşma sağlanacak sanatçılar sahneye çıkacak. Geçmiş yıllardaki fuarlarda olduğu gibi kadınlar matinesi de yapılacak.

FUARI ROBOT KAMERALAR KORUYACAK

İzmir Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma ile Kültürpark`ın güvenlik izleme sistemi tamamıyla modernleştirildi. Kültürpark geneline yerleştirilen 38 güvenlik kamerasıyla park alanının 24 saat denetlenmesine başlandı. Zoom yeteneği güçlü, 360 derece dönüş yeteneğine sahip robot kameralar, Kültürpark alanı içindeki tüm hareketliliği rahatlıkla takip edebilecek nitelikte. Fuar süresince görev yapacak güvenlik elemanı sayısı da 250`ye çıkarıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinin de fuar döneminde görev başında olacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title