Haberler

İzmir - Ek Görüntü//``Cumhuriyetin Çocuklarıyız''

İzmir'de Törenlerde Görev Alan 7 Bin 462 Çocuk, Hep Birlikte 'biz Cumhuriyetin Çocuklarıyız' Diye Haykırdı.

İzmir'de törenlerde görev alan 7 bin 462 çocuk, hep birlikte ''Biz cumhuriyetin çocuklarıyız' diye haykırdı.

BU yıl 90'ıncı yıldönümü kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda İzmir'de törenlerde görev alan 7 bin 462 çocuk, hep birlikte ''Biz cumhuriyetin çocuklarıyız' diye haykırdı. Renki kıyafetleriyle yeşil çim üzerinde çiçek gibi açan çocuklar, ''Sev kardeşim', ''Tutuşan bu eller sarsın dünyayı' diyerek, barış mesajları da verdi.

Dünyadaki tek çocuk bayramı, İzmir'de de büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlandı. Atatürk Stadı'ndaki törenlerde 96 öğretmen tarafından hazırlanan, 80 okuldan 7 bin 462 öğrencinin katıldığı gösteri, tribünlerdeki büyüklere gurur ve keyif yaşattı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, eşi Berrin Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu'nun da izlediği gösteride öğrencilerden 5 bin 280'i ellerindeki renkli kartonları kaldırıp indirerek, fona ''Çocuklar barış ister', ''Çocuklar renktir', ''Çocuklar sevgi ister', ''Atatürk çocukları' ve ''Biz cumhuriyetin çocuklarıyız' yazdı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törenlerde Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı Bölge Bandosu eşliğinde tören amiri Ali İstanbulluoğlu'nun önderliğinde gerçekleşen geçit töreninde bayraklar, öğretmenler ve çocuklar protokolu selamladı. Ellerinde Atatürk resimli bayraklarla yürüyen iki gazi ile Endonezyalı çocukların porselen tabaklarla yaptıkları gösteri büyük alkış aldı. Valilik Kupası Halk Oyunları Yarışması'nda İzmir 1'incisi olan Konak Güzelyalı İlköğretim Okulu efelerinin dansı da ilgiyle izlendi.

Stadın yeşil çimleri üzerinde, renkli kostümleriyle bir çiçek gibi açan çocuklar, ''Mavi boncuk', ''Tutuşan bu eller sarsın dünyayı', ''Sev kardeşim' şarkılarını söyleyip dans ederek, dünyaya barış mesajı verdi. Ellerindeki kumaşlarla papatya figürü oluşturan çocuklar, ''Havayı ve çevreyi kirletmeyelim' diyerek, çevreciliğin önemine dikkat çekti. Gösterinin finalinde dans edenler ve fondaki çocuklar, hep birlikte ''Biz cumhuriyetin çocuklarıyız' diye haykırdı.

Vali Kıraç, Orgneral Kıvrıkoğlu ve Başkan Kocaoğlu, bir günlüğüne görevlerini devrettikleri çocuklarla birlikte şeref tribününden inerek, önce öğretmenleri daha sonra da gösterilere katılan çocukları kutladı. Geçen yıl yaşanan izdihamda ezilme tehlikesi geçiren Vali Kıraç, bu kez çocuklarla basına poz vermeden önce öğretmenlerinden onları ayağa kalkmamaları yönünde uyarmasını istedi. Çocuklar oturarak protokolle basına poz verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title