Haberler

İzmir: Ege Üniversitesi'nde Art Arda İki Kalp Nakli Gerçekleştirildi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda art arda yapılan iki operasyonla, Ümit Kablan ve Mustafa Kınış'a kalp nakli yapıldı.

Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi ile İstanbul Ulus Hastanesi'nde beyin ölümü nedeniyle yaşamını kaybeden Halil İlkan Denizalp (32) ve Demirtaş Yorulmaz'ın (51) kalbi, Ege Üniversitesi'nde yıllardır kalp nakli bekleyen iki hastaya şifa oldu. Her iki hastanın da ölümle hayat arasında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr.Tahir Yağdı, "Eğer kadavradan uygun kalp bulunmamış olsaydı her iki hastamızı da kaybedecektik. Bulunan kalp, hastalarımız için yeni bir yaşamın başlangıcı oldu" dedi.

İzmir'in Bergama İlçesi'nde oturan Ümit Kablan'ın (23) kalp kasının rahatsızlığına bağlı olarak oluşan kalp yetmezliği nedeniyle nisan ayından bu yana kalp beklediğini açıklayan Doç. Dr. Yağdı, "Özellikle son 5 gündür durumu çok kötüydü. Solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürüyordu. Yaşama döndürmek için defalarca şok verdik. Eğer nakil yapılmamış olsaydı maalesef hastamızı kaybedecektik" diye konuştu.

Zor geçen bir ameliyatın ardından hayata ikinci kez merhaba diyen Ümit Kablan, hastaneden çıkınca ilk işinin yaşama tekrar sıkı sıkıya sarılmak olacağını ve arabasıyla seyahat etmek istediğini söyledi.

Her an oğlunu kaybetme korkusuyla yaşadığını belirten 2 çocuk annesi ev hanımı Dilek Kablan ise, "Doktorlarımız oğlumun durumunun giderek kötüye gittiğini söylüyorlardı. Allah'ıma sürekli dua ediyordum. Bulunan kalp adeta bir mucize oldu. Bağışta bulunan aileye binlerce defa teşekkür ediyorum. Onların sayesinde oğlum sağlığına kavuştu" şeklinde konuştu.

"ORGAN BAĞIŞINDA BULUNAN AİLEYE MİNNETTARIZ"

Diğer naklin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Mustafa Kınış (52) isimli hastaya yapıldığını açıklayan Doç. Dr. Yağdı, "Bu hastamız da koroner arter hastalığına bağlı olarak kalp yetmezliği tedavisi görüyordu. Son 1.5 yıldır kalp bekliyordu. Ancak durumu giderek kötüye gidiyordu. Eğer nakil yapılmamış olsaydı diğer hastamız gibi onu da kaybedecektik" dedi.

Eşinin son 8 yıldır kalp yetmezliğine bağlı olarak tedavi gördüğünü açıklayan 20 yıllık evli ve 3 çocuk annesi Hacer Kınış (38), "Eşim en son 3 sene önce kalp krizi geçirdi. Daha sonra by-pass yapıldı. Ancak tüm tedaviler sonuç vermedi. Nakil için Ege Üniversitesi'ne geldik. Tek umudumuz kadavradan bulunacak organdı. En sonunda şans bize de güldü. Organ bağışında bulunan aileye minnettarız. Onların acısı çok büyük. Ancak bağışladığı organ sayesinde eşim sağlığına kavuştu" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi'ndeki nakiller Prof. Dr. Mustafa Özbaran, Doç. Dr. Tahir Yağdı, Op. Dr. Çağatay Engin, Op. Dr. Fatih Ayık, Op. Dr. Ercan Başçeşme tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title