Haberler

İzmir'e Yeşil Örtü

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 'Üniversitende Senin de Bir Dikili Ağacın Olsun' Projesi Kapsamında Tınaztepe Kampüsü'nde Düzenlenen Fidan Dikim Törenine Katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Yeşillendirme Seferberliği ve Kent Dönüşümü Projeleri ile İzmir'i Akdeniz'in Yıldızı Yapma İddiasındayız" Dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 'Üniversitende senin de bir dikili ağacın olsun' projesi kapsamında Tınaztepe Kampüsü'nde düzenlenen fidan dikim törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yeşillendirme seferberliği ve kent dönüşümü projeleri ile İzmir'i Akdeniz'in yıldızı yapma iddiasındayız” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampusü, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ile yemyeşil bir örtüye bürünüyor. Büyükşehir Belediyesi birkaç yıl öncesine kadar çorak bir haldeki kampus alanına 3 binin üzerinde ağaç, 6 binden fazla çiçek ve 750 civarında çalı grubu dikerek kampusü yaşanılabilir bir hale getirdi. Bu arada 9 bin 500 metrekare kavşak düzenlemesi de yapılarak 25 bin kişinin yaşadığı Tınaztepe Kampusu'nün kimlik değiştirmesi sağlandı.

Yapılan yeşillendirme çalışmasının son halkası “Üniversitende senin de bir dikili ağacın olsun” projesi kapsamında 80 yetişmiş fidanın dikim töreni oldu. Fidan dikimi öncesi Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gül Şener'in yanı sıra üniversite öğrencileri katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı törende yaptığı konuşmada, son 3-4 yıldır yaptığı çalışmalarla Tınaztepe Kampüsü'nün güzelleştirilmesini sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. Ayrıca yetişmesi uzun yıllar alacak küçük fidanlar yerine, yerine yetişmiş ağaçların dikildiğini söyleyen Alıcı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde Tınaztepe Kampusu'nde yaşayan 25 bin kişi yeşil bir çevreye kavuştu” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kentin çehresini değiştirecek çalışmalar yapıldığını belirterek, yeşillendirme seferberliği ve kentsel dönüşüm projesiyle, İzmir'den adeta yeniden doğacağını vurguladı. Başkan Kocaoğlu, “Cumnuriyet tarihinde İzmir'e kazandırılan en büyük yeşil alan Kültürpark'ın üç katı büyüklüğünde bir alanı bin 500 dönümlük İnciraltı Kent Ormanı'nı bu dönemde kente kazandırdık. Ayrıca Sasalı'da bu yılın sonunda bitecek 3 bin dönümlük bir kent ormanı daha yapıyoruz. Burada 425 dönümlük bir alanda doğal yaşam parkı kurma çalışmalarımız sürüyor. Kentin kuzeyini ve güneyini günübirlik çekim merkezleri yaparak nüfusu ve kent içi ulaşımı dinlenmeyi ve eğlenmeyi yaygınlaştırmak istiyoruz. Ayrıca Yelki Belediyesi ile yaptığımız işbirliğiyle 420 dönüm yeri ağaçlandırdık, şimdi de 570 dönümlük bir alanı günübirlik tesis haline getiriyoruz ve ağaçlandırıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, Tınaztepe Kampüsü'nün yeşillendirilmesine olan katkılarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ziya Çavdar ile Park ve Bahçeler Şube Müdürü Şaban Karaduman'a birer plaket verdi. Törenin ardından fidan dikimine geçildi. Geçtiğimiz günlerde bir kaza sonucu yaşamını yitiren Torbalı Meslek Yüksekokulu öğrencisi Yunus Demir'in anısına oluşturulan fidanlığa ilk fidanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu dikti.

(YK)

22.05.2007 17:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title