Haberler

İzmir'e 8 Okul Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim ve Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi projeleri kapsamında İzmir'in 6 ilçesinde 8 okul inşa edilecek.

MEB İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman, Balçova'da bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, ikili eğitimden tekli eğitime geçmek için çok ciddi bir enerji harcadıklarını belirtti.

Bütçe imkanlarını maksimum düzeyde kullanmaya çalıştıklarını anlatan Duman, "2011 yılından beri devam eden bir savaşın sonucu ülkemize göç etmiş mülteci kardeşlerimizi eğitim sistemimize dahil ederek aynı ortamlarda, aynı kaliteli eğitimi vermek için çaba sarf ediyoruz. Şu anda okulların yapılması için arsalarla ilgili sorun yok." ifadelerini kullandı.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de eğitime yapılan yatırımın, insana yapılan yatırım olduğunu kaydetti.

Suriye'de son birkaç yıldır tüm dünyanın gözleri önünde elim bir savaş yaşandığına işaret eden Yahşi, şöyle devam etti:

"Mazlumun gözyaşının bir ayna olduğunu bilen ve bu aynada kendi ruhunu gören milletimiz dünyaya bir insanlık dersi verdi. İster bizim çocuklarımız olsun isterse zulmün elinden kaçıp bize sığınan Suriyeli yavrularımız olsun hassasiyetimiz aynıdır. Bir çocuğun hayatında fark yaratabilmişsek bir çocuğun dahi gülümsemesine neden olabilmişsek işte o zaman gerçekten başardık diyebiliriz. İlimiz son yıllarda en çok göç alan iller arasındadır. Özellikle Suriyeli aileler hayata yeniden tutunabilmek için ilimizi tercih ediyorlar. 15 bine yakın Suriyeli öğrencimiz için elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz. Proje kapsamında İzmir'in Aliağa, Bayraklı, Karşıyaka, Buca ilçelerinde birer, Torbalı ve Bornova ilçelerinde ise ikişer okul olmak üzere toplam 8 okul yapılması planlanıyor. Betonarme olarak inşa edilecek okulların tamamlanması ile İzmir'de 5 bin 760 öğrencilik ek kapasite oluşturulması hedefleniyor."

Toplamda 475 milyon avro tutarında kaynak sağlanan projelerin Avrupa Birliği'nin (AB) desteği ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Türkiye'deki geçici koruma altında bulunan Suriyelilere yönelik yardım programı ve AB Güven Fonu kapsamında hayata geçirileceği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Yahşi Balçova İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title