Haberler

İzmir: Devlet Bakanı Aydın'ın İzmir Ziyareti

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Türkiye'nin aktif bir dış politika izlediğini belirterek, "Şu anda Türkiye, komşularıyla sıfır problemi olan bir ülke haline geldi" dedi.

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Türkiye'nin aktif bir dış politika izlediğini belirterek, "Şu anda Türkiye, komşularıyla sıfır problemi olan bir ülke haline geldi" dedi.

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Aşlık, Kınık ve Bergama'da incelemelerde bulundu. Köylerde halkın ilgisinden oldukça memnun kalan Devlet Bakanı Aydın, "Halk, hizmeti görüyor ve bizleri bağrına basıyor" diye konuştu. Bergama Belediyesi'nde soruları yanıtlayan Bakan Aydın, Türkiye'nin aktif bir dış politika izlediğini belirterek, "Şu anda Türkiye, komşularıyla sıfır problemi olan bir ülke haline geldi" dedi. Siyaset yaptıkları dönemin çok hareketli olduğuna dikkat çeken Bakan Aydın, "Lübnan'da olan hadisenin, Türkiye'de hissedilmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Lübnan Hadisesi çıkmadan Türkiye gerekeni söyledi. Avrupa'yı ve bütün dünya ülkelerini uyardı. Masum İnsanlar ve çocuklar ölür dedik. Maalesef bu uyarılarımıza rağmen istediğimiz sonucu alamadık. Biz, vicdani olarak rahatız. Bizim vazifemiz o durumun ortaya çıkmaması için gerekeni yapmaktı. İnanıyorum ki biz görevimizi yaptık" diye konuştu.

Hükümetin aktif bir dış politika izlediğini ifade eden Bakan Aydın, "Avrupa Birliği'nde (AB) 'eski heyecan kalmadı' diye eleştiriler var. Bu doğru değil. Arkadaşlarımız, AB ile sürekli görüşme halinde. Karşılıklı heyetler gidip geliyor. Şu anda Türkiye, Ermenistan'la olan özel durumu saymazsak, komşularıyla sıfır problemi olan bir ülkedir. Avrupa ile ilişkilerimiz, komşularımız açısından da önemli. Komşularımızın da yararına olan bu iyi ilişkiler, onlar tarafından da takdir ediliyor. Beyrut hadisesinde, Başbakanımız İspanya Başbakanı ile ortak bir açıklama yaparak koşulsuz ateşkes çağrısında bulundu. Bizim vazifemiz, doğru olanı yapmaktır. Yaptığımız işlerin kıymeti, aylar sonra anlaşılıyor. Karikatür krizinde de hatırlarsanız, dünyanın bir kutsalına dil uzatıldı. Bu konuda ilk söz söyleyen biz olduk. Yanlış olanı söylemekle birlikte herhangi bir taşkınlığa karşı da uyarı yapmayı ihmal etmedik. Eğer bugün dünyada böyle aktif olmazsanız kimse sizi keşfetmez" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title