Haberler

Develer, Konaklı Arenası'nda Güreşti

Güncelleme:

İzmir'de bu yıl 22'incisi düzenlenen deve güreşlerinde 130 deve kıyasıya mücadele etti.

İzmir'in Ödemiş ilçesi kırsal Konaklı mahallesinde bu yıl 22'incisi düzenlenen deve güreşlerinde 130 deve kıyasıya mücadele etti.

ÖFKELİ DEVELER GÜÇLÜKLE AYRILABİLDİ

Ödemiş Belediyesi'nin de desteğiyle Ödemiş Deveciler Deneği tarafından, Konaklı Arenası'nda düzenlenen güreşlere ilgi büyük oldu. Dalyak, baş, başüstü, başaltı, orta, büyük orta kategorilerinde yapılan güreşlerde, Ege Marmara, Akdeniz Bölgesi'nden gelen 130 devenin mücadelesi güreşseverleri heyacanlardırdı. Güreşleri, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 kişi izledi. Gökçenefe, Köroğlu, Özgür, Han, Bordo Bereli, Komando, Beşer, Demiröz, Erkoç, Metehan,İmparator, Doktor gibi ilginç isimler verilen namlı develerin mücadelesinde zaman zaman güç anlar yaşandı. Öfkeli develeri sahipleri güçlükle ayırabildi. Güreşler sırasında çalan Onuncu Yıl marşı, izleyiciler arasındaki coşkuyu daha da artırdı.

''600 YILLIK BİR GELENEK YAŞATILIYOR''

Çekişmeli müsabakaların sonunda dereceye giren develerin sahipleri kupayla ödüllendirildi. Ödemiş Deveciler Derneği Başkanı Niyazi Serdar, "600 yıllık bir geleneği yaşatıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirip, 130 deve bugün Konaklı Arenası'nda mücadelle etti. Çevreden gelen çok sayıda deve güreşi meraklısı hem piknik yaptı hem de deve güreşi, seyretmenin heyecanını yaşadı. Gleneksel bu güreşleri önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek için var gücümüzle çalışacağız." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Marmara Konaklı Ödemiş Ege Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title