Haberler

İzmir depreminde yıkılan yapılarla ilgili 6 şüpheli daha adliyede

Güncelleme:

İZMİR'de, geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen, 115 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili hazırlanan bilirkişi raporu doğrultusunda gözaltına alınan 20 şüpheliden, dün 12'si adliyeye sevk edildi.

İZMİR'de, geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen, 115 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili hazırlanan bilirkişi raporu doğrultusunda gözaltına alınan 20 şüpheliden, dün 12'si adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1'i tutuklanırken 11'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bugün 6 şüpheli daha adliyeye sevk edilirken, diğer 2 kişiden birinin sağlık kontrolünde koronavirüse rastlanması, birinin de yatalak olduğu gerekçesiyle haklarındaki gözaltı kararı iptal edildi. Gözaltı kararı bulunan 2 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen ve 8 binada toplam 115 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen soruşturma başlatılıp, deliller toplandı. İlgili belediyelerden yıkılan binalara ait projeler, bilgi ve belgeler temin edilerek muhafaza altına alındı. Dokuz Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden bilirkişi olarak görevlendirilen 7 akademisyenden yıkılan her yapıya ilişkin ayrı ayrı olmak üzere ortak nihai raporlar hazırlanması istendi. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görevli 3 akademisyen tarafından enkazlardan numune alınarak analiz edilmiş ve binaların yıkılma nedeninin standartlara uygun olmayan malzeme (özellikle düşük kalite beton) kullanımı ve projelendirme hatalarından kaynaklandığı kanaatine varıldı. Aynı bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön raporda sorumluluğu bulunan şüphelilere ilişkin somut tespitler de yapıldı. Gelinen aşama itibariyle nihai raporların tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında bugüne kadar 7 şüpheli tutuklandı, 3 şüpheli hakkında da adli kontrol tedbiri uygulandı.

2 ŞÜPHELİNİN GÖZALTI KARARI İPTAL EDİLDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görevli bilirkişi heyeti tarafından hazırlanarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilen ön raporlarda tespiti yapılan ve daha önce haklarında işlem yapılmayan toplam 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Polis, aralarında bina gözetmeni, yapı denetim firması gözetmeni, apartman fenni mesulü, izinsiz tadilat yapan kişiler, yapının kentsel dönüşüme girmesine izin vermeyen ve kooperatif yöneticilerinin aralarında bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden polisteki işlemleri tamamalanan 12'si dün 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1'i tutuklandı, 11'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden 6'sı ise bugün adliyeye sevk edildi. Diğer iki şüpheliden biri kontrolünde koronavirüse rastlanması, diğerinin ise yatalak olduğu gerekçesiyle haklarındaki gözaltı kararı iptal edildi. Haklarında gözaltı kararı bulunan 2 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title