Haberler

İzmir: Deniz Feneri Derneği'nin Ramazan Yardımları

Deniz Feneri Derneği İzmir Şubesi'nin Ramazan Bayramı Öncesi Yaptığı Yardımları Yerinde Gören Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, Bu Yardımları Şov Gibi Görenlerin Olabildiğini Belirterek, "Biz de Tabi Balık Vereceğimize Balık Tutmayı Öğretmek İsteriz Ama, Denizde Balık Yoksa O Kişi Ne Tutacak? O Nedenle Teşvik Olsun Diye Zaman Zaman Kamuoyu ile Paylaşıyoruz" Dedi.

Deniz Feneri Derneği İzmir Şubesi'nin Ramazan Bayramı öncesi yaptığı yardımları yerinde gören Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, bu yardımları şov gibi görenlerin olabildiğini belirterek, "Biz de tabi balık vereceğimize balık tutmayı öğretmek isteriz ama, denizde balık yoksa o kişi ne tutacak? O nedenle teşvik olsun diye zaman zaman kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.

Deniz Feneri Derneği İzmir Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği sonucu Ramazan ayı boyunca 3 lise ve 25 ilköğretim okulundan toplam 2 bin öğrenciyi giydirirken, Emiralem Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi'nden 50 çocuğun giyimini karşıladı ve çocuklara içinde gıda maddesi ve oyuncak bulunan paketler verdi. Öğretmen ve velileriyle birlikte derneğin Basmane semtindeki giyim mağazasına gelen otistik çocuklar, burada tepeden tırnağa yeni kıyafetlerle giydirildi. Deniz Feneri Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Kunt, derneğine Ramazan ayı boyunca 2 bin 474 kişinin mektupla başvuru yaptığını, 2 bin 19 kişiye telefonla yeni kayıt açıldığını, toplam 3 bin 763 aileye gıda dağıtıldığını, 351 aileye ev eşyası, 106 aileye temizlik seti, 616 aileye (3 bin 182 fert) giyecek verildiğini, 45 kişinin ise sağlık sorunu ile ilgilenildiğini açıkladı. Kunt, ayrıca Mimar Kemalettin Çarşısı'ndaki iftar çadırlarında her akşam 700 kişiye iftar yemeği verildiğini, 40 bin iftariyeliğin ise trafiğin kilitlendiği noktalarda iftar için evlerine yetişemeyen vatandaşlara, 5 bin hediye paketinin çeşitli organizasyonlarla köy okullarındaki çocuklara, yine devam eden köy projesi kapsamında da bin 139 aileye gıda dağıtımı yapıldığını kaydetti.

Otistik çocukların giydirilmesi sırasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar Göksel ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çağlı da hazır bulundu. Otistik çocukların giydirilmesine yardım eden ve onlarla bol bol fotoğraf çektiren Nükhet Hotar Göksel, hem insani amaçlarla, hem de partisinin benimsediği prensipler doğrultusunda sadece belli zamanlarda değil sürekli kendilerinin de yardımlarda bulunmaya çalıştıklarını kaydetti. Göksel, "Bizim ilkemiz; ihtiyacı olan insanlar bitmediği sürece bizim yardımlarımız devam edecek. Tabi zaman zaman bu tür olayları şov gibi görenler var, gereksiz görenler var veya 'Balık vereceğinize, balık tutmayı öğret' diye akıl verenler var. Fakat bunların hepsi bir arada olamıyor. Zamanla, belli bir süreç içinde, bir ülke ekonomisiyle doğru orantılı olarak gerçekleşiyor. Biz de tabi balık vereceğimize, balık tutmayı öğretmek isteriz ama, denizde balık yoksa o kişi ne tutacak? Onun bilinciyle biz öncelikle bu insanları kaderine terk etmek yerine zaman zaman teşvik olsun diye kamuoyu ile paylaşarak, çoğu zaman kendi teşkilatımız içinde sürekli bu yardımlarımızı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

"Tabi yardımlar derken, bu bizim bireysel, kendi çabalarımızla olabilen şeyler değil" diyen Göksel, "Bu anlamda, hem sivil toplum örgütleri, hem hayırseverlerimiz çok ciddi katkıda bulunuyorlar. Ben burada 'Allah bu yardımlarını kabul etsin, inşallah fazlasıyla onlara versin' diyorum. Çünkü; çok önemli bir şey yapıyorlar. Buna vesile olan herkese de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title