Haberler

İzmir'den Zeytin Dalı Harekatına Destek

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatına bir destek de İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulundan geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin kendi güvenliği için yaptığı bu operasyonun desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek, "Harekatta şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 2009 yılında, kentin ekonomik gelişmesinde belirleyici rol oynayan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu 76. kez toplandı.

2018 yılının ilk toplantısını, yeni dönemin toplantı yöneticisi olarak seçilen Selami Özpoyraz açtı. Özpoyraz, Tarihi Havagazı Fabrikasındaki toplantıda ilk olarak geride bıraktığımız yılın ekonomik değerlendirmesini yaptı. 2017 yılında tüm olumsuzluklara rağmen yakalanan büyüme rakamlarının iş dünyasının bir başarısı olduğunu söyleyen Selami Özpoyraz, yerli otomobil üretimi konusunda İzmir adına harekete geçilmesine öncülük eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'a teşekkür etti. Selami Özpoyraz, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen toplu ulaşım projelerinden Konak Tramvayı'nın deneme seferlerine başlayacak olması ve Narlıdere Metrosu'nun yapımı için atılan adımlar kadar, fuarcılık alanında da sevindirici gelişmeler yaşandığını söyledi. Özpoyraz, "Geçtiğimiz hafta düzenlenen IF Wedding Fashion çok başarılı geçti. Bu fuarın büyüyerek bir Avrupa devi haline gelmesini, Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı Fuar İzmir'le yakalanan büyük ivme sağladı. Fuar İzmir kente büyük değer kattı. Fuar süresince yaşanan ekonomik hareketliliği gördük. Marble'da da aynı durumun yaşanacağına inanıyorum" diye konuştu.

"Operasyonu desteklemeliyiz"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın, ülkemizin geleceğini hayati anlamda etkileyecek oluşumları ve emperyalist güçlerin oyunlarını bertaraf etmeye yönelik zorunlu bir operasyon olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Irak ve Suriye'nin kuzeyinden ve hiç dile getirilmese de üçüncü etapta Türkiye'den alınması hedeflenen toprak parçasıyla egemen güçler tarafından bir Kürt bölgesinin kurulması istenmektedir. Bunun önlenmesi, güneyimizdeki ve Ortadoğu'daki istikrar açısından çok önemlidir. Bu ülkenin birer ferdi olarak bu operasyonu desteklememiz ve askerimizin motivasyonunun artması için çaba gösterilmesi gerektiği kanaatindeyim. Suriye'de şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum."

Toplantı Başkanı Selami Özpoyraz da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkemizin güvenliği için Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın en kısa sürede başarıya ulaşmasını temenni ettiklerini belirterek "Şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır diliyorum" dedi.

"Opera binasında süreç tamam"

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen yapım ihalesi Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edilen opera binası için de sürecin sonuna gelindiğini müjdeledi. Mahkemenin KİK'in iptal gerekçesini doğru bulmadığını açıklayan Başkan Kocaoğlu, en yakın zamanda opera binasının temelinin atılacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, Konak Tramvayı'nın da yapım işlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve Şubat ortasından itibaren deneme seferlerine başlayacaklarını ifade etti.

Ulaşım Ana Planı anlatıldı

İzmir'i 2030 yılına hazırlamak ve yaklaşık 6 milyon kişinin yaşayacağı bir şehrin ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla oluşturulan İzmir Ulaşım Ana Planı da İEKKK'nın gündem maddeleri arasındaydı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kader Sertpoyraz ve Ulaşım Planlama Şube Müdürü Mert Yaygel, planın teknik detaylarını içeren birer sunum yaptı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Suriye Afrin TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title