Haberler

İzmir'den Vekil Seçilen Hdp'li Doğan'dan 'Emanet Oy' Açıklaması

Hdp'nin yüzde 10'luk seçim barajını aşmasının ardından İzmir'de çıkardığı iki milletvekilinden biri olan Müslüm Doğan, "Emanet oylarda İzmirlinin duruşumuzla ilgili endişeleri vardı.

Hdp'nin yüzde 10'luk seçim barajını aşmasının ardından İzmir'de çıkardığı iki milletvekilinden biri olan Müslüm Doğan, "Emanet oylarda İzmirlinin duruşumuzla ilgili endişeleri vardı. Halen de var ama parti politikalarını uyguladığımız zaman bu endişeleri kalmayacak" dedi.

Halkların Demokratik Partisi, barajı geçtikten sonra en dikkat çeken sonuçlardan birisi de İzmir'de elde etti. HDP İzmir'de iki bölgeden birer olmak üzere toplam iki milletvekili çıkarmayı başardı. Ertuğrul Kürkçü'nün yanı sıra Müslüm Doğan da milletvekili oldu. Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı olan Doğan HDP'den gelen çağrıyla aday oldu. İzmir ikinci bölge birinci sıradan aday olan Harita Mühendisi Müslüm Doğan, İzmir'de beklentileri olan oyu aldıklarını söyleyip, "İzmir'de önemli bir oy aldık. Oylar ciddi artış gösterdi. Beklediğimiz bir sonuçtu ama daha iyi oy da alabilirdik. Biz bu sonuçları iyi biri analiz edeceğiz. Çalışmalara da yeniden başlayacağız, bir seçim olacakmış gibi sürecek bu çalışalarımız" dedi.

KARANLIK BİR YOLA GİRECEKTİK

AK Parti'deki oy düşmesini de değerlendiren Müslüm Doğan, "Aslında Türkiye'de seçimler bir iradenin ortayla çıkmasıyla ilgilidir. Gerçek demokrasi isteyenler, harekete geçti ve 'dur' dedi. Çünkü yapılmak istenen geçerli bir yol değildi. Karanlık bir yola girecektik. Halk bu konuda duyarlı oldu. Doğru karar verdi. Türkiye demokrasi mücadelesi kazandı. Emanet oylarda da duruşumuzla ilgili endişeleri var. Halan de bunlar var. Ama bizler zamanla bunu değiştiririz. Eğer parti politikalarımızı uygularsak bunların değişeceğine inanıyorum" dedi.

'KILIÇDAROĞLU İLE YARIŞMAK ONUR VERİCİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir 2. bölgeden aday olmasının oylarını düşürmediğini öne süren Doğan, "Kemal Bey, saygı duyduğum bir siyaset insanıdır. Toplumda ve Alevi kesimde saygın bir yeri var. Kemal Bey aday olmasaydı da oy patlaması yapardım ama onunla yarışmak onur verici bir şey. Alevi öğretisinde bir yol vardır. Ben de bu yolun bir eri olarak mecliste çalışmaya devam edeceğim" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ertuğrul Kürkçü Müslüm Doğan İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Muhammed Aydın:

birleştırici değil ayrıştırıcı söylemler. Allah söyletiyor. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title