Haberler

İzmir'den İhraçlara Tepki

İZMİR Emek ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde Konak İlçesi'nde toplanan bir grup, son çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında kamu görevlilerin ihraç edilmesine tepki gösterdi.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, dün, çıkarılan KHK kapsamında kamuda çeşitli görevlerdeki 4 bin 481 kişi ihraç edilmesine tepki göstermek için bugün saat 18.00'de Konak İlçesi'ndeki Sümerbank eski hizmet binası önünde basın açıklaması yaptı. Ellerinde, 'Susma, sustukça sıra sana gelecek' yazılı pankart taşıyan gruptakiler sık sık 'Direne direne kazanacağız', 'İşimizi, aşımızı geri istiyoruz', 'Baskılar bizi yıldıramaz' ve 'Ne darbe, ne OHAL, demokrasi derhal' diye slogan attı. Grup adına basın açıklamasını Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) dönem sözcüsü Bahri Akkan yaptı.

Akkan, "Barbarlığın, diktatörlüğün, yağmacılığın, faşizmin ve şeriat özlemciliğinin ülkemizde bugünkü adı OHAL ve KHK'ler olmuştur. Faşizm AKP eliyle her gün yeni saldırılar gerçekleştirmekte ve kurmaya çalıştığı rejimin önünde engel gördüklerine saldırmaktadır. Kamu emekçilerini açlıkla terbiye etmeye çalışanlar bunun hesabını er ya da geç tarih önünde emekçilere ve yoksul halka vereceklelerdir. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, diz çöktüremeyecek, yaşanılanların hesabını sormamızı engelleyemeyeceklerdir. Tarihte hep son sözü saldıranlar değil, direnenler söylemiştir. Bu saldırılar sırça saraylarda yaşayanların, saraylarının saltanatlarının çatırdadığının göstergesidir. Son KHK ile 115 barış akademisyeni olmak üzere 100'lerce KESK'li kamu emekçisi ihraç edilmiştir. Bu ihraçlardan, ilimiz İzmir de payına düşeni almıştır. KESK'e bağlı sendikalardan şube başkanlarımız, şube yöneticilerimiz, eski yöneticilerimizin de içinde olduğu üyelerimizden 30 kişi ihraç edilmiştir. Emek ve demokrasi güçlerini referandumda 'Hayır'ı daha güçlü haykırmaya davet ediyoruz. 'Hayır' çıkıncaya kadar durmak yok. Seferberlik ilan ediyoruz. 'Hayır', işçiler, emekçiler, yoksul Anadolu halkları için yeni bir günün başlangıcı olacaktır. Direneceğiz, mücadele edeceğiz ve son sözü bir gün mutlaka biz söyleyeceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, daha kararlı bir şekilde müdahale etmeye devam edeceklerini söyledi. Bir süre slogan atmaya devam eden gruptakiler daha sonra dağıldı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Sümerbank Konak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title