Haberler

İzmir'deki Terör Operasyonu

İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 14'e yükseldi.

İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 14'e yükseldi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bir süredir eylem hazırlığında olan terör örgütü üyelerine yönelik İzmir ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

İzmir'de 5 ayrı adrese operasyon gerçekleştiren ekipler, Gaziemir ilçesinde toprağa gömülü halde bulunan patlayıcıları Diyarbakır'dan İzmir'e getirdiği iddia edilen 5 kişiyi gözaltına aldı. Balçova ilçesindeki aramalarda bir evden silah ve bu silaha ait mermiler ele geçirilirken nakliyecilik yaptıkları öğrenilen, aynı aileden biri kadın 3 kişi gözaltına alındı.

Polis ekiplerinin, adreslerde yapılan aramalar sırasında geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Diyarbakır'daki operasyonlarda ise İzmir'e getirilen patlayıcıları "kırsal alandan" temin ettikleri belirtilen 4 kişi yakalandı.

İzmir'de gözaltına alınan zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülürken, Diyarbakır'da yakalanan terör örgütü üyelerinin yine Diyarbakır'da sorgulanacağı belirtildi.

Olay

Gaziemir ilçesinde iki gün önce operasyon düzenleyen ekipler, uzun süredir takip edilen terör örgütü PKK üyesi "Ahin" kod adlı İbrahim E'yi yanındaki 2 kişiyle, toprağa gömülü patlayıcıları çıkartırken suçüstü yakalamıştı.

Operasyonda, 17 kilo 350 gram C4 plastik patlayıcı, 10 el bombası, telefon tetikleme düzeneği ve 5 fünye ele geçirilmişti. Gaziemir ve Konak ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda ise teröristlere yardım ve yataklı ettikleri iddia edilen 2 kişinin daha gözaltına alınmasıyla gözaltındaki kişi sayısı 5'e çıkmıştı.

Teröristlerin 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi öncesinde eylem planı yaptığı ancak bunu gerçekleştiremediği, ele geçirilen patlayıcılarla 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle düzenlenecek törenler sırasında eylem yapmak istedikleri ileri sürülmüştü.

Kaynak: AA / Yerel

Terörle Mücadele Şubesi Diyarbakır Gaziemir İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title