Haberler

İzmir'deki Sağanak

İzmir'de dün öğleden sonra etkili olan yağışın yol açtığı tahribatın izleri temizlenmeye çalışılıyor.

Bornova ilçesi Ersoy Caddesi'nin yaklaşık 100 metrelik bölümünde yağış sonrası çökme meydana geldi. Trafiğe kapatılan yolun temizlenmesi ve onarımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON ekibince çalışma başlatıldı.

Buca ilçesinde, yağışın etkili olduğu Cemil Şeboy Bulvarı'nda ise işyeri sahipleri gün boyunca su baskını sonucu oluşan tahribatı gidermek için çalıştı.

İşyeri yaklaşık 1,5 metre yüksekliğinde su altında kalan cep telefonu satıcısı Fırat Top, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gereken önlemlerin alınmadığını iddia ederek, şunları söyledi:

"Bu, bizim suçumuz muydu günahımız mıydı- Yetkililer kesinlikle ilgilenmiyor. Resmen bir insanın yüzeceği kadar işyerimi su bastı. Yan dükkanımızda bir engelli derneği oluşumumuz vardı. Eğerki bir engelli vatandaşımız olsaydı kesinlikle kurtulma şansı yoktu. Sağlıklı insanlar bile zor canını kurtardı."

Aynı bulvarda bujiteri dükkanı çalıştıran Engin Ceran ise daha önce de su baskını olduğunu ifade ederek, "Bu sene su baskınlarını önlemek için belediyemizin yapmış olduğu birtakım çalışmalar vardı ama ne yazık ki sonuç vermedi. Yaklaşık 40 bin lira kadar zararımız var" dedi.

Muhabir: Hüseyin Bağış / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Murat Taydaş - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Bornova Buca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title