Haberler

İzmir'deki Orman Yangını

İzmir'in Menderes ilçesinde önceki gün makilikte başlayarak rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yangın söndürme çalışmalarının komuta edildiği bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünün yoğun çalışma içinde olduğunu söyledi.

Yangının büyük oranda kontrol altına alındığını, belirli yerlerde devam ettiğini belirten Kocaoğlu, hava şartları ve sarp arazinin çalışmaları olumsuz etkilediğini anlattı.

Kocaoğlu, yerden araçlarla müdahalenin zor olduğunu vurgulayarak, "Orman Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yangının yüzde 80-85'i kontrol altına alınmış durumda." diye konuştu.

" Tahtalı Barajı'na düşen helikopterdeki yakıtın içme suyuna etkisi olacak mı?" şeklindeki soru üzerine Kocaoğlu, "Hayır, hiçbir etkisi olmayacak. Arıtma tesisimiz bu tür maddeleri, yağ, akaryakıt gibi maddeleri arıtmaya uygun." ifadelerini kullandı.

"Ciğerlerimiz gitti"

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da söndürme çalışmalarında 48 saatin geride kaldığını, yangında 800 hektar civarında alanının kaybedildiğini söyledi.

Bölgede ağaçlandırma çalışmaları yapılacağını belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Ama tekrar aynı hale kavuşması uzun yıllar alacak. O eski güzelliğine, görüntüsüne kavuşması için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Bu yangından bir ders çıkarmamız gerekiyor. Önümüze gelen yerde ateş ve mangal yakma alışkanlığından artık vazgeçilmesi lazım. 800 hektar ormanı kaybettik. Parası, bedeli yok. Paha biçilemez, ciğerlerimiz gitti. O yüzden bütün vatandaşlarımızın da bu noktada duyarlı olması gerekiyor."

Yangının Deli Ömer mevkisinde devam ettiği bilgisini veren Soylu, Menderes'i Gümüldür'e bağlayan karayolunun söndürme çalışmaları tamamlanıncaya kadar trafiğe kapalı kalacağını anlattı.

Soylu, yangında herhangi bir evin zarar görmediğini sözlerine ekledi.

Söndürme çalışmaları sürüyor

Orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Helikopterler ve amfibi uçaklar, Tahtalı Barajı'ndan aldıkları suyu alevlerin üzerine boşaltıyor. Alanda zaman zaman farklı noktalardan dumanlar yükseliyor.

Ekipler, koordineli şekilde hızlıca alevlerin canlandığı yerlere sevk ediliyor.

Dumandan etkilenen bir orman işçisine sağlık ekiplerince müdahalede bulunuldu.

Şaşal Mahallesi yakınlarındaki makilik arazide 1 Temmuz'da başlayan ve ormana sıçradıktan sonra geniş alanda etkili olan yangının söndürülmesi için havadan ve karadan çalışma başlatılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Tahtalı Barajı Bülent Soylu Menderes İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title