Haberler

İzmir'deki Kuyumcu Soygunu Girişimi

İzmir'in Bornova ilçesinde gasbettiği araç ile kuyumcu soymaya çalışan ve kendisine karşı koyan 2 çalışanı yaraladıktan sonra kaçan zanlı yakalandı.

İzmir'in Bornova ilçesinde gasbettiği araç ile kuyumcu soymaya çalışan ve kendisine karşı koyan 2 çalışanı yaraladıktan sonra kaçan zanlı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olay yerinde yaptığı çalışma ve güvenlik kamerası kayıtlarından, şüphelinin 35 NS 056 plakalı otomobili gasbettiğini tespit etti.

Aracı ağaçlı yol mevkisinde terk edilmiş halde bulan ekipler, otomobilin 30 yaşındaki sahibi M.A'nın da ifadesini aldı. Ekipler, şüphelinin silah zoruyla aracı ve sürücünün cep telefonunu gasbettiğini belirledi.

Araçta parmak izi incelemesi yapan polis ekipleri, zanlının 23 yıllık polis memuru Ö.Ç. (44) olduğunu tespit etti. Evine giderken polis ekiplerini fark eden Ö.Ç, kovalamacanın ardından Gasp Büro Amirliğinde görevli polislerce yakalandı.

Polis memuru Ö.Ç'nin üzerinde soygun girişiminde kullandığı silah, bere ve gözlük ele geçirildi.

11 gün sonra düğünü olacaktı

Ö.Ç'nin ilk ifadesinde, 2013 yılında eşinden boşandıktan sonra İzmir'in Konak ilçesindeki bir polis merkezinde göreve başladığını, yaklaşık 70 bin lira civarında borcu olduğunu söylediği, yeni tanıştığı bir kadın ile 22 Ekim'de evleneceğini ve düğün borçlarını kapatmak için böyle bir soygun girişiminde bulunduğunu söylediği öğrenildi.

2 çocuk babası Ö.Ç'nin, emniyetteki işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Soygun girişimi kaydedildi

Bu arada, Gasp Büro Amirliği ekipleri, kuyumcu soygunu girişimine ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini paylaştı.

Görüntülerde, dükkana giren siyah montlu, bereli ve güneş gözlüklü şüpheli, silahını çalışanlara doğrultuyor ve vitrindeki altınları istiyor. Zanlı, bu sırada yanına yaklaşan çalışanlara ateş edip dükkandan kaçıyor.

İzmir'in Bornova ilçesinde gasbettiği 35 NS 056 plakalı otomobille Çamdibi Burak Reis Caddesi'ndeki kuyumcuya giren bir kişi, çalışanlardan vitrindeki altınları istemiş, çalışanların karşı koyması üzerine silahla Ümit Cengiz (52) ile Yaşar Ünal'ı (31) yaralayıp iş yerinden bir şey alamadan kaçmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Bornova İzmir 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title