Haberler

İzmir'deki "Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Soruşturması

Dışişleri Bakanlığı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "gizli bilgi ve belge bulundurma" soruşturmasıyla ilgili, herhangi bir Dışişleri Bakanlığı mensubu hakkında, sanık veya mağdur olarak bir inceleme yapıldığına ilişkin,...

Dışişleri Bakanlığı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "gizli bilgi ve belge bulundurma" soruşturmasıyla ilgili, herhangi bir Dışişleri Bakanlığı mensubu hakkında, sanık veya mağdur olarak bir inceleme yapıldığına ilişkin, bakanlığa intikal etmiş resmi bir bilgi bulunmadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan bir soruşturmayla ilgili olarak bir basın organında bugün yayımlanan yazıda, savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Dışişleri Bakanlığı'nın bazı mensuplarının da isimlerinin geçtiği belirtilmekte, konuyla ilgili mahkeme tarafından bilgi talebinde bulunulduğu halde, Dışişleri Bakanlığı'nın bu talebi cevaplandırmadığı kaydedilmektedir. Gerçeğe aykırı bilgiler içeren bu yazı, bakanlığımızca üzüntüyle karşılanmıştır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, yazıda sözü edilen soruşturma kapsamında herhangi bir Dışişleri Bakanlığı mensubu hakkında sanık veya mağdur olarak bir inceleme yapıldığına ilişkin olarak, bakanlığa intikal etmiş resmi bir bilgi bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "Bir süre önce soruşturma kapsamındaki bazı belgeler hakkında bakanlığımızdan yazılı bilgi talep edilmiş, bu talep üzerine soruşturma konusu belgelerin niteliği hakkında başsavcılığa yazılı cevap verilmiştir. Cevabi yazımızın alındığı, başsavcılık tarafından da teyit edilmiştir" bilgisine yer verildi.

Devam etmekte olan bir hukuki süreçle ilgili olarak, Dışişleri Bakanlığı'na iletilen bir bilgi talebinin karşılanmaması gibi bir durumun sözkonusu olmadığının vurgulandığı açıklamada, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunun altı çizilirken, "Herkesin bu temel ilkeye saygı göstermesini beklemek en tabii hakkımızdır" ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Halit Gülşen

Yayıncı: Hüseyin Köşger - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Dışişleri Bakanlığı İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title