Haberler

Son dakika haberi... İzmir'deki çadır kentlerde "Kovid-19" tedbirleri sürüyor

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi... İzmir'de depremin ardından kurulan çadırlarda kalan vatandaşların diğer sağlık durumlarının yanı sıra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) odaklı süreçleri de takip ediliyor.

İzmir'de depremin ardından kurulan çadırlarda kalan vatandaşların diğer sağlık durumlarının yanı sıra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) odaklı süreçleri de takip ediliyor.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Semih Korkut, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda kurulan çadır kentte yaptığı incelemelerin ardından AA muhabirine, alınan önlemler hakkında bilgi verdi.

Bölgede deprem sonrası hızla çadır kentlerin kurulduğunu anlatan Korkut, yaklaşık 780 çadırın bulunduğu alanda sağlık hizmetleri sunumunun da büyük önem taşıdığını belirtti.

Korkut, içinde bulundukları çadır kentte acil sağlık hizmetleri verdikleri bir merkez kurduklarını, Kovid-19 testlerinin yapıldığı 2 poliklinik bulunduğunu, ayrıca bir ambulans ve UMKE aracının da bölgede acil durumlar için bekletildiğini kaydetti.

Kentteki diğer çadır kentlerde de benzer merkezlerin devrede olduğunu, toplam 4 sağlık merkezine bugün bir tane daha ilave edileceğini aktaran Korkut, "Sağlık Bakanlığımız bu konularda çok tecrübeli. Dünyanın birçok yerine sağlık hizmeti götürdü. Sağlıkla ilgili en iyi hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Şu ana kadar herhangi bir şikayet görmedik. Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz." dedi.

"Pozitif çıkarsa yurda gönderiyoruz"

Çadır kentlerde verilen sağlık hizmetleri içinde Kovid-19 testlerine de öncelik verdiklerini vurgulayan Korkut, şunları kaydetti:

"18 metrekarelik çadırımız var. Başvuruda bulunanların testlerini yapıyoruz. Çok fazla gelen olmadı ancak bu konuyla ilgili gelen hastalarımızı hemen bu polikliniğe gönderiyoruz. Kovid testi pozitif çıkarsa karantinaya alıyor ve belirlenen yurtlara gönderiyoruz. Eğer semptomlar ağırsa pandemi hastanesine gönderiyor ve takibini gerçekleştiriyoruz."

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Korkut İzmir Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title