Haberler

İzmir'deki Biyoçeşitlilik Avrupalıları Hayran Bıraktı

Güncelleme:

İzmir Amerikan Koleji, Avrupa Birliği Erasmus Plus Programı kapsamındaki "Avrupa'da Biyolojik Çeşitlilik ve Koruma Yolları" adlı proje kapsamında İtalya, İspanya ve Fransa'dan gelen öğrenci ve öğretmenleri konuk etti.

İzmir Amerikan Koleji öğrencileri; İtalya, İspanya ve Fransa'da katıldıkları toplantıların ardından, Okul Rehberlik Bölümü'nün liderliğinde projenin son toplantısına ev sahipliği yaptı. Konuklarla birlikte "Avrupa'da Biyoçeşitliliği Koruma" başlığı altında İzmir'de biyoçeşitlilik konusunda çalışmalar yaptılar ve incelemelerde bulundular. Doğa Derneği'nin katkısıyla gerçekleştirilen etkinliklerde Gediz Deltası ve Delta'daki kuş türleri, özellikle de "Flamingolar" üzerine odaklanıldı. Yaklaşık 60 kişiden oluşan grup, on binlerce kuşa evsahipliği yapan dünya ölçeğinde önemli bir sulak alanı ziyaret etme, gözlem ve incelemelerde bulunma fırsatı yakaladı. Büyük bir metropol ile bu kadar içiçe geçmiş doğal bir yaşam alanının olması Avrupalı konukları oldukça etkiledi. Aynı zamanda, kentleşmenin bu doğal alan üzerindeki tehdit edici etkisi de düşündürdü.

Konuklar düzenlenen Tire Pazarı etkinliğinde Ege Bölgesi'ndeki bitki çeşitliliğini ve zenginliğini yerinde gördüler. Öğrenciler gün boyunca pazardaki bitkileri tanımaya yönelik çeşitli araştırmalar yaptılar. Hafta boyunca okulda düzenlenen birçok etkinliğe de katılan konuklar, ekosistemlerin bilinçli tasarımı ve bakımlarının sağlanmasını amaçlayan Permakültür hakkında öğrencilerden bilgi alıp okul bahçesindeki uygulama alanını gözlemlediler. Ayrıca okulun çiftçi robotu "Farmbot"la da tanışma fırsatını elde ettiler. Kendileri için özel hazırlanan sergileri gezen ve konserleri dinleyen konuklar, kapanış töreninde sertifikalarını alarak ülkelerine döndüler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İspanya İtalya İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title