Haberler

Aşı merkezlerinde hareketlilik devam ediyor

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığınca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yürütülen aşı programı kapsamında İzmir'deki aşı merkezlerinde hareketlilik devam ediyor.

Sağlık Bakanlığınca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yürütülen aşı programı kapsamında İzmir'deki aşı merkezlerinde hareketlilik devam ediyor.

SGK'ye kayıtlı çalışanlar ve 35 yaşın üzerindeki vatandaşlar, kent genelindeki kamu, üniversite, bazı özel hastaneler ve birinci basamak sağlık kuruluşlarına randevularını alarak başvuruda bulunuyor.

Aşı olmak isteyenler, kentteki bazı aşı noktalarında yoğunluk oluşturuyor.

Öte yandan kentteki organize sanayi bölgelerinde mobil aşı ekipleri çalışanları aşılamaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığının aşı tablosuna göre İzmir genelinde toplam 2 milyon 570 bin 450 doz aşı yapıldı.

Birinci doz aşı uygulanan kişi sayısı 1 milyon 606 bin 624 olurken, 2. doz uygulanan kişi sayısı ise 963 bin 835'e ulaştı.

İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre dün yaklaşık 95 bin kişiye randevulu olarak aşıları yapılırken, bugün bu rakamın 100 bine ulaşması bekleniyor.

Aşı olmak için İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen 21 yaşındaki Murat Kaan Sert, AA muhabirine, kalp hastası olduğu için aşıyı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Kovid-19'la mücadelede aşılanmanın önemli olduğunu belirten Sert, "Kovid-19 riskli bir hastalık. Benim yaş grubumu çok etkilemese de riskli bir hastalık. İnsanlar mutlaka salgınla mücadelede aşılanmalı." diye konuştu.

Batugan İlgezdi ise herkesi aşı olmaya davet ederek, "Vatandaşların aşı olması çok önemli. Herkes aşı olmayınca koruyucu özelliği olmuyor." dedi.

Kaynak: AA / Sağlık

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title