Haberler

İzmir'de Terör Operasyonu

İzmir'de Demokratik Toplum Partisi (DTP) Konak İlçe Başkanlığı'na Yapılan Baskında, Terör Örgütü PKK'ya Mali Gelir Sağlamak İçin Satılması Planlanan Çok Sayıda Yasaklı Yayın Ele Geçirilirken, Olayla İlgili Biri Bayan 2 Kişi Gözaltına Alındı.

İzmir'de Demokratik Toplum Partisi (DTP) Konak İlçe Başkanlığı'na yapılan baskında, terör örgütü PKK'ya mali gelir sağlamak için satılması planlanan çok sayıda yasaklı yayın ele geçirilirken, olayla ilgili biri bayan 2 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DTP Konak İlçe Başkanlığı binasında İstanbul'dan getirilmiş çok sayıda örgütsel içerikli yasak yayın, dergi, sözde örgüt bayrağı ve örgüt elebaşının posterlerinin bulunduğunu tespit etti. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararıyla dün sabah saatlerinde DTP Konak İlçe Başkanlığı binasına baskın düzenledi. Binada yapılan aramada, bin 183 adet terörist başı Abdullah Öcalan posteri, bin 375 adet çeşitli mahkemeler tarafından toplatma kararı bulunan dergi ve çok sayıda örgüt dokümanı ele geçirildi. Olayla ilgili daha önceden örgüt propagandası yapmak suçundan hakkında işlem yapılan Sema K. (21) ile Ercan E. (21) yakalanarak gözaltına alındı.

Ercan E. hakkında, Muğla Mahkemesi tarafından örgüt propagandası yapmak suçundan arama kararı olduğu öğrenildi. Şahısların örgüte mali destek sağlamak amacıyla dergi ve yasaklı yayınları ortaokul ve lise öğrencilerine satarak 10 bin YTL gelir etmeyi planladıkları öğrenildi.

Emniyette sorgulamaları tamamlanan 2 zanlı, adliyeye sevk edildi.

(FH-Mİ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title