Haberler

İzmir'de 'Telekulak' Davası

İzmir’de, aralarında iş adamları, polis ve polis müdürleri, üst düzey kamu görevlileri, gazeteciler ve vatandaşları terörist gibi gösterip dinledikleri iddia edilen polislerin yargılamasına devam edildi.

İzmir'de, aralarında iş adamları, polis ve polis müdürleri, üst düzey kamu görevlileri, gazeteciler ve vatandaşları terörist gibi gösterip dinledikleri iddia edilen polislerin yargılamasına devam edildi. Mağdurlar arasında oğlu polis olan çiftçi bir kadın ve rektör de vardı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görev yaptıkları 2009 ile 2013 yılları arasında iş adamlarını, polis ve polis müdürlerini, üst düzey kamu görevlilerini, gazeteciler ve vatandaşları terörist gibi gösterip dinledikleri iddia edilen polislerin yargılamasına devam edildi. Az sayıda sanığın katıldığı duruşmada bu kez mağdurlar yaşadıkları mağduriyetleri anlatarak sanıklardan şikayetçi oldu. Sanıklar arasında en dikkat çekici nokta tarlada çalışan kadın ile Ege Üniversitesi eski rektörü oldu. İfadesinde tarlada çalıştığını belirten 63 yaşındaki Nebahat Hızlıok, "Polis oğlumun kendi üzerine aldığı telefon hattını ben kullanıyordum. Polisler beni çağırıp dinlendiğimi söylediler. Beni niye dinlediklerini anlamadım" dedi.

Aynı duruşmaya mağdur olarak katılan Ege Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "2012 yılında rektör seçimleri vardı. Muhtemelen seçimlerle ilgili beni dinlediklerini düşünüyorum. Yasa dışı dinleme yapanlardan şikayetçiyim" diye konuştu.

Aynı davada yargılanan avukat Emrullah Aksakal, bu davanın FETÖ soruşturma kapsamında görülmesini talep etti. Davaya katılan emniyet müdürleri, gazeteciler ile iş adamları polislerden şikayetçi oldu. Telefonu dinlenen Futbol Federasyonu eski başkanı Mahmut Özgener duruşmaya katılmadı.

170 bin yasa dışı dinleme iddiası

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya sanık polislerden Memduh T. ile Mahmut K. katılırken, sanık Hüseyin Y. ise SEGBİS sistemi üzerinden savunma yaptı. İlk kez davaya katılan 19 mağdur, yasa dışı dinleme yapanlardan şikayetçi olduklarını söyledi. Telekulak polislerin; aralarında iş adamı, üst düzey bürokrat, gazeteci ile vatandaşların bulunduğu çok sayıda kişiyi terörist diye dinledikleri, 170 bin yasa dışı dinleme yaptıkları iddia edildi. Polisler daha önce yaptıkları savunmada, amirlerinin verdikleri görevleri yerine getirdiklerini belirterek yasa dışı dinleme yaptıkları konusundaki iddiaları reddettiler. Dava, duruşmaya katılmayan mağdurların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title