Haberler

İzmir'de 'Soykırım Yalan'ı Yürüyüşü

Mustafa OĞUZ/İZMİR, (DHA) İZMİR'de Talat Paşa Komitesi, Azerbaycan Kültür Merkezi Derneği, İzmir Uluslarası Strateji Merkezi (USMER), Cumhuriyet İçin Güçbirliği, 'Soykırım Yalanı' adı verdikleri yürüyüş düzenledi.

Mustafa OĞUZ/İZMİR, (DHA)

İZMİR'de Talat Paşa Komitesi, Azerbaycan Kültür Merkezi Derneği, İzmir Uluslarası Strateji Merkezi (USMER), Cumhuriyet İçin Güçbirliği, 'Soykırım Yalanı' adı verdikleri yürüyüş düzenledi.

Karşıyaka Bostanlı Vapur iskelesi önünde ellerinde Türk Bayrakları ve sözde Ermeni soykırımını reddeden dövizlerle yaklaşık 1000 kişi toplandı. Aralarında Talat Paşa Komitesi Danışma Kurulu üyesi emekli Hava Korgeneral Yaşar Müjdeci, emekli Tümgenaral Osman Özbek, İstanbul üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek'in de bulunduğu grup buradan mitingin yapılacağı Bostanlı'daki Şehit Diplomatlar Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüş boyunca 'Biz soykırım yapmadık, vatanımızı savunduk', 'Hiç kimse bize Ermeni soykırımı denen yalanı kabul ettiremez', 'Hiç kimse Türk milletinin tarihine, bağımsızlığına, egemenliğine göz dikemez' dövizleri taşındı. Ermeni terör örgütünün katlettiği Türk diplomatlarının fotoğraf ve adlarının bulunduğu anıt önündeki törene 20 temmuz 1984 yılında Viyana'da şehit edilen Diplomat Erdoğan Özen'in kardeşi CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen de katıldı.

Cumhuriyet İçin Güçbirliği Dönem Sözcüsü avukat Erdoğan Özer, mitingde yaptığı konuşmada İngiliz ve Fransız ordularının çanakkale Boğazı'na yüklendikleri en kritik günlerde, söz konusu gelişmelerin yaşandığını söyledi. Özer, "Olay, ayaklanma hazırlığında olan Taşnak Örgütünün İstanbul'daki liderlerinin tutuklanması olayıdır. Rus ordusuyla işbirliği içinde olan Taşnak Ermeni çeteleri 11 Nisan 1915 Van'da Türk köylerini basarak Müslüman Türkleri katletmişlerdir. Taşnak örgütünün Türk ordusuna saldırmaları ve düşmanla işbirliği yapmaları karşısında devlet güçleri bu silahlı ayaklanmayı silah ile bastırdı. Silahlı isyan yapan, Ermeni Taşnak çetelerine de yardım ve yataklık eden Ermeni nüfusu zorunlu göç yasası ile Eylül 1915'de Suriye ve Lübnan'a nakledildi. Olay budur. İstanbul'da bir kısım liberal aydınlar Ermenilerden özür dilemek için toplanıyorlar. Onlar emperyalizmin isteğine uygun hareket ediyorlar. Türkler'in Ermeniler'den özür dilemesi için hiç bir sebep yoktur. Özür dilemesi gerekenler Taşnak çeteleridir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title