Haberler

İzmir'de Sahte Kredi Kartı Şebekesi Çökertildi

İzmir'de, Çoğu Üniversite Mezunlarından Oluşan Uluslararası Kredi Kartı Çetesi Polis Tarafından Çökertildi. Eş Zamanlı 3 İlde Yapılan Operasyonda, Kredi Kartlarını Kopyalamaya Yarayan Çok Sayıda Cihaz, Binlerce Kredi Kartı Bilgisi ile 13 Kişi Gözaltına Alındı.

İzmir'de, çoğu üniversite mezunlarından oluşan uluslararası kredi kartı çetesi polis tarafından çökertildi. Eş zamanlı 3 ilde yapılan operasyonda, kredi kartlarını kopyalamaya yarayan çok sayıda cihaz, binlerce kredi kartı bilgisi ile 13 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Bürosu ekipleri, il genelinde uluslararası kredi kartı sahteciliği yapan bir şebeke olduğu istihbaratını aldı. Olayla ilgili araştırma ve teknik takip başlatan ekipler 6 aylık çalışma sonucu çoğu üniversite mezunundan oluşan şebekeyi çökertti. Operasyonda 13 kişi yakalanırken, olayla ilgili 3 kişi de aranıyor. Şebekenin liderliğini yaptığı iddia edilen C.S.'nin yurt dışından internet aracılığı ile satın aldığı

bilgileri papağan adı verilen encoder cihazı aracılığı ile kopyaladığı ve bu bilgiler ile anlaşmalı iş yerlerinden haksız kazanç sağladığı anlaşıldı. C.S.'nin Basmane semtinde tanınmış bir otelde çalıştığı ve otel sahibi ile birlikte otel müşterilerinin yanı sıra turistik yerlerdeki anlaştıkları birçok işyerinden kredi kartı bilgisi kopyaladıkları anlaşıldı. Eş zamanlı olarak 3 ilde düzenlenen operasyonda 9 kişi İzmir'de, A.B. (45), Ç.K (19) Uşak'ta, E.L (41) ve H.T. ise Kocaeli'de gözaltına alındı. Şebeke

elemanı olduğu iddia edilen O.A, M.D ve S.K.D.'nin 5 yabancı dil bildiği, Malezya, Tayland ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerde de kopyaladıkları sahte kredi kartları ile dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Ev ve iş yerlerine yapılan operasyonda, bir adet sahte kredi kartlarını basmaya yarayan emmboser cihazı, 3 adet sahte kredi kartların manyetik alanlarını yazan encoder cihazı, 5 adet kredi kartı kopyalamaya yarayan papağan cihazı, 1 adet kredi kartının üzerine resim ve baskı yapan kart printer cihazı, 2 takım (8 adet) farklı tiplerde chipli kart bilgilerini okumakta kullanılan Smart Card Reader cihazı, 1 adet Call Logger cihazı, 4 adet değişik tipte bankaların ATM cihazlarına takılan kart aparatları, 552

adet manyetik şeritli plastik kart, 6 adet değişik bankalara ait pos cihazı, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 83 fişek ele geçirildi. Zanlılar emniyetteki sorgulamanın ardından 'Uluslararası sahte kredi kartı dolandırıcılığı ve çete oluşturmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

(FH-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title