Haberler

İzmir'de Ramazan Hazırlığı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ramazan ayı öncesi camilerde ve mezarlıklardaki temizlik çalışmalarına hız verdiği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ramazan ayı öncesi camilerde ve mezarlıklardaki temizlik çalışmalarına hız verdiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yıl boyunca İzmir genelindeki camilerin bakım, onarım ve temizliklerini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi İZBETON AŞ ekipleri, çalışmalarını 30 ilçede sürdürüyor.

Halıların yıkanmasından camların silinmesine, abdesthane ve tuvaletlerin dezenfekte edilmesinden, avizelerin ve vitrayların temizliğine kadar kapsamlı çalışma gerçekleştirdiği bildirilen ekiplerin, bakım-onarım çalışmaları kapsamında çatı onarımı, bahçe düzenlenmesi, boya ve tadilat işlerini de yaptığı kaydedildi.

Öte yandan 30 ilçedeki bin 800 mezarlıktaki otlar temizleniyor, ağaçlar budanıyor, ilaçlama ve ağaçlandırma çalışmaları yürütülüyor.

Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı'nın işbirliği

Bornova Belediyesi ile Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanlığı arasında imzalanan Destek Hizmet Projesi kapsamında Ramazan ayı boyunca Bornova, Çamdibi, Altındağ, Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi ve 12 köyde iftar yemeği verilecek.

İzmirli hayırsever kurum, kuruluş ve kişilerin bağışlarıyla organize edilen iftar yemeklerinin her biri, yaklaşık bin 200 kişiye ulaşacak.

Ayrıca, Bornova'daki 4 alışveriş merkezinde Türk Kızılayı'nın stantları kurulacak.  Alışveriş merkezlerinden ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, marketlerde hazırlanan ramazan paketlerini satın alıp bağışlayabilecek.

İlçelerde iftar sofraları

Menderes Belediyesi de ramazan ayı boyunca her gün bin kişilik iftar sofrası kuracak. Macun, şerbet, pamuk helva gibi ikramların yapılacağı iftar sofralarında "Çay Bizden Sohbet Sizden" etkinliği de düzenlenecek.

Çiğli Belediye binasının 6. katında da iftar sofrası kuracak.

Torbalı Belediyesi zabıta ekipleri de ramazan ayı öncesi ilçedeki fırınlar, gıda imalatı yapan iş yerlerine yönelik denetimleri artırdı.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Bornova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title