Haberler

İzmir'de Polisin Rehine Baskını

İzmir'de polisin, Alsancak'taki bir rezidansa yaptığı rehine baskını, çeşitli suçlara karışan Beşok adıyla bilinen grubun akıl almaz kumar hilelerini ortaya çıkardı.

İzmir'de polisin, Alsancak'taki bir rezidansa yaptığı rehine baskını, çeşitli suçlara karışan Beşok adıyla bilinen grubun akıl almaz kumar hilelerini ortaya çıkardı. Elektronik işleri yapan M.S.'yi gizlice İzmir'e getirip zorla alıkoymakla suçlanan, çete suçundan hükümlü Erol Beşok'un oğlu E.B.'nin, rezidansın iki dairesini birleştirerek kumarhane kurduğu belirlendi. E.B.'nin, polisin kurtardığı M.S.'ye yaptırdığı sistemde, gizli kamaralar ve mikro bilgisayarlarla, kumar oynayan kişilerin ellerindeki kağıtları görebildiği, masada kime hangi kağıdın gittiğini öğrenebildiği, rulet masasında da topun istenilen sayıda durmasının sağlandığı belirlendi. Çetenin başka bir apartmandaki gizli geçitli kumarhanesi de bulundu.

Alsancak semtinde dün bir kişinin zorla tutulduğu ihbarının alınması üzerine İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Ekiplerin araştırmalarının ardından rehin alınan M.S.'nin, bir rezidansta bulunduğu belirlenince özel hareket timleriyle operasyon düzenlendi. Polisin baskınında, M.S. ile arkadaşı S.B. kurtarıldı. Evdeki H.S., Ö.S., B.Ö., gözaltına alındı. Rezidans çevresinde önlem alan ekipler, kaçırma olayına karışan G.K., T.B. ve E.D.'yi de taksi içerisinde yakaladı. Genişletilen soruşturma çerçevesinde rezidanstaki evlerin sahibi Z.G. ile H.Y. de gözaltına alındı. Rezidansta polisin incelemesi M.S.'nin verdiği bilgiler, çetesi lideri olmaktan hükümlü Erol Beşok'un, oğlu E.B.'nin, kurduğu sistemi de ortaya çıkardı.

S.H.'DEN KAÇIRDI İDDİASI

Polisin araştırması sonrasında, İzmir'de 4 kişinin öldürülüp, bir çiftlik evinde yakılması olayından tutuklanıp 5 ay önce tahliye edilen E.B.'nin, ilk olarak, çeşitli suçlara karışan, son olarak Ergenekon adıyla bilinen davada da tutuksuz yargılanan S.H.'nin, göndermek için 200 bin dolar istediği, adamı olduğu öne sürülen M.S.'yi 18 gün önce İzmir'e çağırdıktan sonra zorla alıkoyduğu öğrenildi.

E.B.'nin daha sonra Z.G.'nin adına satın alınan rezidanstaki iki daireyi elektronik geçişle birleştirip, M.S.'ye kumarhane sistemi kurdurduğu ortaya çıktı. Evlerden birisi kumarhane, diğeri ise kamera ve bilgisayar sisteminin görüntü ve sağladığı bilgilerin izlendiği bölüme çevirildi.

Kumarhanede ayrıca, M.S.'nin kurduğu sistem kapsamında, duvar ve lambalara kumar oynayan kişilerin ellerini gören gizli kameralar, masaya kime hangi kağıdın gittiğini gösteren mikro kamera ve bilgisayar düzeneği, rulet masasına da istenen rakamda durması için cihaz yerleştirildiği belirlendi. Tüm bu hilelerle elde edilen bilgilerin, bilgisayar odasından, masalardaki çete elemanlarına iletilerek daha çok para kazanılmasının planlandığı anlaşıldı.

ÇETENİN YENİ EVİ ORTAYA ÇIKTI

Genişletilen soruşturmada, çeteye ait Alsancak Hocazade Camisi yakınlarındaki bir apartmana da baskın yapıldı. Baskından kısa süre önce operasyonun haber alınarak boşaltıldığı belirlenen apartmanda, çetenin en üst kattaki iki daireyi birleştirdikten sonra kumarhane olarak işlettikleri, daireler arasındaki geçişi ise kitaplıkla kamufle ettikleri ortaya çıktı. Aynı kumarhanede zaman zaman İzmir'e gelen S.H.'nin kumar oynattığı ileri sürüldü.

M.S. KORUMA ALTINDA

İfadesiyle çeteyi çökerten M.S. ile arkadaşının polisçe güvenli bir yere yerleştirildiği öğrenildi. Gözaltındaki çete elemanları işlemlerin ardından adliyeye sevkedilirken, lider konumundaki E.B.'nin ise henüz yakalanamadığı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title