Haberler

İzmir'de PKK'nın yaktığı alan ağaçlandırılıyor

Güncelleme:

Tüm Türkiye'de aynı anda fidan dikme seferberliği başlarken, İzmir'de de 18 Ağustos'ta terör örgütü PKK üyeleri tarafından ateşe verilen ormanlık alana binlerce fidan dikildi.

Tüm Türkiye'de aynı anda fidan dikme seferberliği başlarken, İzmir'de de 18 Ağustos'ta terör örgütü PKK üyeleri tarafından ateşe verilen ormanlık alana binlerce fidan dikildi.

İzmir'de terör örgütü PKK üyeleri tarafından ateşe verildikten 53 saat sonra söndürülebilen ormanlık alanda yaralar sarılıyor. Tüm Türkiye'de aynı anda başlayan fidan dikme seferberliği kapsamında İzmir'de de ormanların küle döndüğü Menderes ilçesine bağlı Orhanlı köyünde tören düzenlendi.

"11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası nedeniyle düzenlenen törende konuşan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, böyle güzel bir etkinlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 11 Kasım ağaçlandırma seferberliğinin tüm yurtta coşkuyla başladığını söyledi.

İzmir'in yüzde 40'ının orman olduğunu açıklayan Vali Ayyıldız, "Geleceğe nefis etkinliği kapsamında da İzmir'de 29 noktada yaklaşık 42 bin kişiyle bir milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Burada 2 bin kızılçam, bin fıstık çamı, 2 bin kara selvi, 2 bin mavi selvi, bin defne yani toplam 8 bin fidan toprakla buluşturulmuş olacak. 'Kıyametin kopacağını bilseniz de elinizdeki fidanı dikiniz' inancına sahip bir medeniyetin fertleri olarak öncelikle kaybettiğimiz ormanlık alanlar olmak üzere yurdumuzun her sathında fidan dikme seferberliğini başlatmış bulunuyoruz. Bir yandan yaşanan kayıplarımızı telafi ediyor, öte yandan ihtiyaç duyulan her yerde ağaçlandırma çalışması yapıyoruz" dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince ise Türkiye'de ağaç ve orman sevgisini geliştirmek için başlatılan kampanya kapsamında aynı anda ülke genelinde 11 milyon fidanın dikileceğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından öğrencilerin şiirler okuduğu etkinlikte halk oyunları ekibi de bir gösteri sundu. Daha sonra protokol üyeleri ve tören için bölgeye gelen aralarında çocukların da olanlar fidan dikimi gerçekleştirdi.

(Ali Gözeten - Halil Karahan/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İzmir PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title