Haberler

İzmir'de Organ Bağışında Bulunan Ailelere Vefa Plaketi

İzmir'de Organ Bağışında Bulunarak Birçok İnsanın Hayatını Kurtaran Ailelere, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tarafından Düzenlenen Törenle Vefa Plaketi Verildi.

İzmir'de organ bağışında bulunarak birçok insanın hayatını kurtaran ailelere, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından düzenlenen törenle vefa plaketi verildi.

Organ bağışı yaparak birçok tekrar yaşama bağlanmasını sağlayan ailelere İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından plaket verildi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özkan, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr Sedef Gidiner, donör aileleri ve doktorlar katıldı. Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, "Tüm dileğimiz, ülkemizde ve dünyada organ bulunamadığı için yaşamını kaybeden tek bir insan

kalmayana kadar, bu kutsal aydınlanma mücadelesinin sürmesidir" dedi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sedef Gidener, İzmir'in organ bağışı ve nakilleri konusunda Türkiye'nin en başarılı kenti olduğunu belirterek, İzmirliler'in bu konudaki duyarlılığına teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, törene katılan donör ailelerinden, kaybettiği eşinin organlarını bağışlayan Nilgün Özhan'ın plaketini takdim etti. Duygusal anlar yaşayan Özhan, gözyaşları arasında yaptığı konuşmada "Çok duyguluyum. Ben herkesi organlarını bağışlamaya çağırıyorum. Kaybettiğim eşim, bugün organlarını taşıyanların bedenlerinde hayat buluyor" dedi.

"HAYATA YENİDEN BAĞLANDIM"

7 ay önce karaciğer nakli olan eski gazeteci Nuri Bilim ise, karaciğer nakliyle birlikte hayata yeniden başladığını belirterek, "3 Şubat 2007 tarihinde bana 'uygun karaciğer bulundu' denildiğinde, hayat sonsuz gibi gelmişti. Hastalığım süresince 80 kilodan 40 kiloya düşmüştüm ve çok kötü olmuştum ama organ naklinden sonra eski yaşantıma geri döndüm. Yaşamayı ne kadar seviyorsanız, yaşatmayı da o kadar isteyin. Organlarını bağışlayın" diye konuştu. Törende yakınlarının organlarını bağışlayan tüm ailelere

plaket verildi.

(KA-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title