Haberler

İzmir'de Okul Müdürünün Öldürülmesine Tepki

İzmir’in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün iki öğrenci tarafından öldürülmesiyle ilgili Tekirdağ’da Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen ortak basın açıklaması yaptı.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün iki öğrenci tarafından öldürülmesiyle ilgili Tekirdağ'da Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen ortak basın açıklaması yaptı.

Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen ortak basın açıklaması düzenledi. Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ferruh Topuz, grup adına yaptığı basın açıklamasında, öğretmenlere karşı yapılan saldırıların son bulması için yetkilileri tedbir almaya davet etti. Ferruh Topuz, şunları söyledi:

"Sebebi ne olursa olsun iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Aynı gün Iğdır merkeze bağlı MEV Anadolu Lisesi'nde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise. saldırıya uğrayan öğrencilerinin korumaya çalışırken gözü dönmüş kişilerin sopalı bıçaklı saldırısına uğramış. ağır yaralı olarak hastaneye tedavi altına alınmıştır. öğretmenimize acil şifalar diliyoruz. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın genelde bütün vatandaşlarımızı hususen eğitimcilere hedef alan şiddet saldırıları kınıyoruz. Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin acı hüzünlü hatıraları hala yüreğimizde dalarken kaygı verici boyutlara varan bu saldırılarda üzüntümüzü katmer eleştiriyor. İlgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz. Eğitimcilere yönelik her saldırı aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple cehalete dayanan, şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız." - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Bir Sen Tekirdağ Ödemiş İzmir Politika Güncel Haberler

title