Haberler

İzmir'de Okul Müdürünün Öldürülmesi

Eğitim-Bir-Sen Pazaryeri ve Söğüt şubeleri, İzmir Ödemiş'te okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırıyı "Eğitimciye şiddete dur de" sloganıyla kınadı.

Eğitim-Bir-Sen Pazaryeri ve Söğüt şubeleri, İzmir Ödemiş'te okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırıyı "Eğitimciye şiddete dur de" sloganıyla kınadı.

Pazaryeri Atatürk Ortaokulu önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen üyeleri, İzmir'de Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in iki öğrencisi tarafından silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etti.

Sendika üyeleri adına açıklama yapan İslam Özkul, saldırıda yaşamını yitiren Ayhan Kökmen'in ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.

Kökmen'e yapılan saldırıyla aynı Iğdır Merkeze bağlı MEV Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Yücel Düzci'nin de öğrencilerini korumaya çalışırken, sopalı, bıçaklı ve muştalı kişilerin saldırısına uğradığına işaret eden Özkul, "Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız. Öğretmenlerimizden öğrencilerimize, yöneticilerimizden velilerimize kadar bütün eğitim camiasını, millet temelinde geniş bir aile gibi düşünüyoruz." diye konuştu.

Söğüt ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bekir Kebeli ile okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla İzmir'in Ödemiş ilçesindeki saldırıya tepki gösterildi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Pazaryeri Ödemiş İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title