Haberler

İzmir'de Okul Müdürünün Öldürülmesi

Ahlat ilçesinde Türk Eğitim-Sen Bitlis Şubesi üyeleri öğretmenlere yönelik şiddeti kınadı.

Ahlat ilçesinde Türk Eğitim-Sen Bitlis Şubesi üyeleri öğretmenlere yönelik şiddeti kınadı.

Yunus Ensari İlköğretim Okulu'nda bir araya gelen sendika üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Ünal Gürbüz, İzmir'in Ödemiş ilçesinde öğrencileri tarafından öldürülen okul müdürü Ayhan Kökmen'in yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.

Gürbüz, şöyle devam etti:

"Son yıllarda öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa haberleri arasına girmiş durumda. Neredeyse gün geçmiyor ki öğrenci ya da veli tarafından sözlü veya fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kasteden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden biri haline gelmiştir.

Bu acı haberlerin sonuncusu da önceki gün İzmir Ödemiş'ten geldi. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü.

Öğretmenimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz. Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor ve telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Ödemiş Bitlis İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title