Haberler

İzmir'de Model Fabrikanın Yeri Hazır

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğü proje kapsamında İzmir'de kurulması öngörülen model fabrika için kampüs içinde 3 bin 500 metrekarelik alan tahsis edildiğini belirtti.

TOLGA ALBAY - Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğü proje kapsamında İzmir'de kurulması öngörülen model fabrika için kampüs içinde 3 bin 500 metrekarelik alan tahsis edildiğini belirtti.

Prof. Dr. Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Dijital Dönüşüm Merkezleri Projesi kapsamında model fabrika kurulacak kentlerden birinin İzmir olduğunu söylediğini anımsattı.

Konuyla ilgili Bakanlık, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve üniversite olarak bir süredir çalışma yürüttüklerini, İzmir'de model fabrika için en uygun yer olarak Ege Üniversitesi içindeki teknopark alanının öne çıktığını ifade eden Budak, şöyle konuştu:

"Bakanlığımız desteğiyle İzmir'de üniversitemiz bünyesinde bir model fabrika yeri tahsis ettik. Burada amacımız KOBİ'lerin kendi alanlarında uluslararası alanda rekabet ettikleri firmalara göre avantaj ve dezavantajlarını göstermek. Bu Avrupa'da uzun süredir varolan bir kavram. Burada kurulacak fabrikayla akademisyen ve öğrenciler sanayiciyle iş birliği içinde bir ürünün girdisinden çıktısına kadar tüm safhalarını kurgulayacak. Çalışan bir fabrika üzerinde dijitalleşme, verimliliğin ve rekabet gücünün arttırılması için yapılması gerekenleri gösterebileceğiz."

20 milyon liralık bir proje

Model fabrikaların Endüstri 4.0 dönüşüm aşamasında çok önemli rol üstleneceğini, bilim dünyası olarak sanayiye katkı verme konusunda istekli olduklarını dile getiren Budak, bu projenin üniversite sanayi iş birliği ve yerli ürünlerin ön plana çıkması konularında da dönüm noktası olacağına inandığını kaydetti.

İzmir'deki proje kapsamında önemli bir mesafe katettiklerini ifade eden Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teknopark içinde arsa tahsisini tamamladık. Tüm öğretim üyelerinin akademik katkısı hazır, öğrencilerin staj yapması imkanını da sağlıyoruz. İzmir'deki model fabrika 20 milyon liralık bir proje. Bunun 10 milyon liralık bölümünü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı karşılayacak ancak Bakanlığın desteği daha da artabilir. Bakanlığın 100 günlük icraat programı içinde İzmir'deki model fabrikanın hayata geçmesi söz konusu. Biz üniversite olarak hazırız."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayiciler için Dijital Dönüşüm Merkezleri kurma projesi kapsamında Ankara ve Bursa'da model fabrikaların kasım ayında hizmete açılacağını, İzmir, Gaziantep, Mersin, Konya ve Kayseri model fabrika projelerinin de planlamasının yapıldığını ve fon kaynaklarının bulunduğunu açıklamıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ege Üniversitesi İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title