Haberler

İzmir'de Mobilya Osb Kurma Çalışmaları

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı, katma değerli mobilya üretmek için Mobilya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurmak istediklerini belirtti.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı, katma değerli mobilya üretmek için Mobilya Organize Sanayi Bölgesi ( Osb ) kurmak istediklerini belirtti.

Yağcı, yaptığı açıklamada, mobilya sektörünün dış ticaret fazlası veren sanayi sektörleri arasında yer aldığını ifade etti.

Sektör olarak ihracatı artırmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Yağcı, bu kapsamda İzmir'e bir Mobilya OSB kurma fikrinin ortaya çıktığını belirtti.

Yağcı, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Mobilya sektörü olarak ülkenin ihracat hedeflerinin yakalanması konusunda üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Bu kapsamda kurmak istediğimiz Mobilya OSB konusunda üretim için yeterli alan ve lojistik açısından Torbalı'nın uygun olduğunu düşünüyoruz. Mobilya üreticilerimiz ve ihracatçılarımız Torbalı'da kurulacak Mobilya OSB ile katma değerli ürün üretimine hız verebilirler."

Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ise projeyi desteklediklerini belirterek gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Murat Erat İzmir OSB Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title