Haberler

İzmir'de Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konak ve Karabağlar şubelerince Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi etkinliği düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konak ve Karabağlar şubelerince Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi etkinliği düzenlendi.

Mekke'nin fethinin 1387. yıl dönümü, AGD) Konak ve Karabağlar şubelerince Murat Reis Kültür Merkezinde ortaklaşa düzenlenen Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi etkinliğiyle kutlandı.

Etkinliğin açılışında Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

AGD Konak Şubesi Başkanı Serhat Afşar, etkinlikte yaptığı konuşmada, 31 Aralık gecesinin, yılbaşı olarak değil, "Mekke'nin fethi gecesi" olarak anılması gerektiğini söyledi.

Mekke, Kabe ve Kudüs'ün önemine işaret eden Afşar, "Mescidi Aksa, ilk kıblemizdir. Kudüs, Mekke'den sonra yeryüzünde en eski şehirdir. Etrafı bereketlendirilmiş topraklardır. Peygamberler şehridir. Bugün Kudüs işgal altındadır. 100 yıllık bir işgal var ve bu işgalin devam ediyor oluşu canımızı sıkıyor." diye konuştu.

Karabağlar İlçe Başkanı İsmail Yaman Akbaş ise Kudüs'ün, Mekke'den, Şam'dan, Bağdat'tan koparılamayacağını dile getirdi.

Etkinlikte Kübra ve Büşra Ökmen adlı ikizler tarafından okunan "Mekke Kurtuldu" şiiri, izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Karabağlar Konak Kudüs Mekke Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title