Haberler

İzmir'de Kurusıkı Dönüştürme Atölyesine Baskın

İzmir'in Menderes İlçesinde Kurusıkı Tabancaları Gerçek Mermi Atabilecek Hale Getiren 4 Kişi, Kurdukları Silah İmalathanesinde Kıskıvrak Yakalandı.

İzmir'in Menderes ilçesinde kurusıkı tabancaları gerçek silah haline getiren 4 kişi, silah atölyesinde suçüstü yakalandı.

Jandarmanın düzenlediği operasyonda F.G (77), H.G. (32), M.G. (39) ve A.G. (43) ile birlikte 7 adet dönüştürülmüş tabanca ve 2 av tüfeğinin yanı sıra silah dönüştürmede kullanılan yedek parçalar, çok sayıda mermi ve üretim tezgahı ele geçirildi.

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Menderes ilçesi görece beldesinde yasadışı silah imalatı yaptıkları ve kurusıkı tabancaları gerçek mermilere uyarladıkları ihbar edilen 4 kişi yakalandı.

Görece beldesinde ikamet eden zanlıların kurusıkı tabancaları ve mermileri gerçeğe dönüştürmek amacıyla bir imalathane açtıkları, dönüştürdükleri silah ve mermileri de piyasaya 350-500 YTL'ye sattıkları ihbar edildi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na ulaşan bilgilerin ardından ekipler operasyon için istihbarat çalışmasına başladı. Silah imalathanesinin yerini bir süre önce belirleyen ve takibe alan Jandarma, bugün operasyon düzenledi.

İzmir Valiliği, operasyonda 4 şüpheliyle birlikte 7 adet kurusıkıdan dönüştürülmüş tabanca, 8 şarjör, 159 adet tabanca mermisi, 95 adet tabanca yedek parçası, 438 adet muhtelif boyda tabanca yayı, 2 adet av tüfeği, 64 adet av tüfeği fişeği, 200 gram barut, 450 adet silah onarım, bakım, tamir ve dönüştürmede kullanıldığı anlaşılan matkap, pense, eğe, kumpas ve benzeri tezgah malzemesinin ele geçirildiğini açıkladı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title