Haberler

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının (İZDSO) Sevgililer Günü özel konserinde, Mert Fırat ve Jülide Özçelik sanatseverlerle buluşacak.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının (İZDSO) Sevgililer Günü özel konserinde, Mert Fırat ve Jülide Özçelik sanatseverlerle buluşacak.

İZDSO'dan yapılan açıklamaya göre, 14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında organize edilen konser, şef Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde verilecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASM) düzenlenecek konserde, günün temasına uygun eserler seslendirilecek.

AASM'de 10 Şubat'ta ise piyano sanatçısı Peter Jablonski, şef Hakan Şensoy yönetimindeki İZDSO ile Edvard Grieg'in "Piyano Konçertosu" ve Modest Musorgski'nin "Bir Sergiden Tablolar" adlı eserlerini beğeniye sunacak.

Tiyatro, opera, bale

İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde yarın ve 11 Şubat Cumartesi günü Alfonso Paso'nun "Evet İstiyorum" adlı oyunu izlenebilecek.

Tiyatro, 14-16 Şubat'ta aynı sahnede "Ağaçlar Ayakta Ölür"ü seyirciyle buluşturacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi, 11 ve 14 Şubat'ta "Rigoletto" operasını, 16 Şubat'ta ise Pyotr Ilyich Tchaikovsky'nin ölümsüz eseri "Romeo ve Jülyet" balesini sahneleyecek.

Konserler

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği korosu, şef Erhan Parlat yönetiminde Münir Nurettin Selçuk bestelerini seslendirecek. TRT sanatçısı Bekir Ünlüataer'in solist olarak yer alacağı konser, 16 Şubat'ta AASM'de gerçekleştirilecek.

Türkiye'yi uluslararası arenada temsil eden Ezgi Alaş ise 15 Şubat saat 20.00'de Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde konser verecek. Konserde caz eserler seslendirilecek.

Sergiler

Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi'nde, "Dünya Çizerlerinden Nasreddin Hoca Karma Karikatür Sergisi" 12 Şubat'a kadar açık kalacak.

İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve Galerisi'nde, Ayşen Ersoy'un resim ve Göztepe Rotary-İFOD 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması sergileri 16 Şubat, Nilgün İleri Köseoğlu'nun "Anadolu'dan Ata"ya sergisi 15 Şubat'a kadar ziyarete açık olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmed Adnan Saygun Mert Fırat İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title