Haberler

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir'de bu hafta düzenlenecek kültür sanat etkinlikleri arasında, Bobby McFerrin konseri öne çıkıyor.

İzmir'de bu hafta düzenlenecek kültür sanat etkinlikleri arasında, Bobby McFerrin konseri öne çıkıyor.

Kendine özgü vokal tekniğiyle ve 1988 yılında piyasaya çıkardığı "Don't worry, be happy" parçasıyla dünya çapında tanınan Bobby McFerrin, 2 Mart Pazartesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) sahne alacak.

10 Grammy ödüllü şarkıcı, biletleri satışa çıktığı gün tükenen konserde, "Spirityouall" adlı son albümünün ağırlıkta olduğu repertuvar seslendirecek.

McFerrin'e, sahnede, piyanoda Gil Goldstein, viyolinde David Mansfield, gitarda Armanda Hirsch, basta Jeff Carney, davulda Louis Cato, vokalda ise Madison McFerrin eşlik edecek.

- İzmir Devlet Tiyatrosu

İzmir Devlet Tiyatrosu, bu akşam, yarın ve cumartesi, Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'un Türkçe'ye çevirdiği, Vladlen Alexandrov'un yönettiği "Vişne Bahçesi"yle seyircilerini selamlayacak.

Ceyhan Gölçek, İbrahim Raci Öksüz, Hakan Özgömeç, Ekrem Kocaçal, Musa Zindan, Özlem Başkaya, Canan Erener Şen, Serkan Kunter, Yağmur Gören, Emrah Şenışık, Mesure Tahir, Ömer Polat ve Ümit Ufuk Tosun'un rol aldığı oyunun, dekor tasarımı Savaş Çevirel'e, kostüm tasarımı Funda Çebi'ye, ışık tasarımı Osman Uzgören'e, Besteleri Cem İdiz'e, koreografisi Neslihan Öztürk'e, dramaturjisi Füsun Ataman Berke'ye ait.

Oyunda, değişen dünya düzeni karşısında, varlık alanlarını korumaya çalışan feodal kökenli aristokrat ailenin ve yakın çevresinin dağılma süreci ekseninde, Rusya'nın yüzyıl başındaki değişimini gözler önüne seriyor.

Çocuk oyunu "Neşeli Kampçılar" ise pazar sahnelenecek. Oyunun konusu, şöyle:

"Büyükbaba Neri, torunu ve onun arkadaşına, yaz kampı için söz vermiştir. Onları güzel orman kampına götürerek bu sözünü yerine getirir. Aynı kampa avcı olan Kuta ve Pata da gelir. Kampın beklenmeyen misafiri de vardır. İnsanların kötü davranışlarından dolayı yeryüzüne inen, ışığını kaybetmiş bir yıldız. Neri, Zizi ve Poko, yıldızın tekrar ışığına kavuşması için çabalar ve yıldız, pırıl pırıl parlayarak gökyüzüne döner."

Necmi Onur'un yazdığı, Ayper Erener'in oyunlaştırdığı, Metin Oyman'ın yönettiği "Arap Abdo"da, Tanzimat'la birlikte batılı tarzda gece hayatıyla tanışan Osmanlı'nın Beyoğlu eğlenceleri mercek altına alınıyor.

"Arap Abdo", salı ve çarşamba Konak Sahnesi'nde izlenebilir.

-Diğer etkinlikler

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen, 42 ülkeden 115 filmin gösterileceği !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin İzmir ayağı, 1 Mart'a kadar sürecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesinin (İZDOB), çocuk izleyicileri için hazırladığı "Balenin Büyülü Dünyası", yarın Elhamra Sahnesi'nde izlenebilir.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) da yarın AASSM'de Anton Martynov şefliği, Murat Özülgen (obua) ve Evrim Keskin (mezzo soprano) solistliğinde konser verecek.

Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı, genel sanat yönetmenliğini Kenan Gökkaya'nın üstlendiği Karantinalı Despina müzikali, yarın Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Müzikalde, kantocu Nurhan Damcıoğlu da solist olarak sahne alacak.

Tiyatro Martı, Arif Akkaya'nın yönettiği "Hoşgeldin Boyacı"yı, yarın ve cumartesi Sabancı Kültür Sarayı'nda sahneleyecek. Oyunda, Erdal Özyağcılar, Berna Laçin ve Gözde Çetiner, rol alıyor.

Piyanist Can Çakmur bu akşam, Gülşen Tatu ve İris Şentürker flüt ve piyano resitaliyle salı AASSM'de sahne alacak.

-Sergiler

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca düzenlenen 22. Uluslararası Avrupa Caz Festivali kapsamında, Aykut Uslutekin'nin "Cazın Büyüsü" adlı 120. kişisel fotoğraf sergisi, 4-14 Mart'ta gezilebilir.

Hürmüz Aslantürk'ün "Sonbahar Anadolu" adlı bakır rölyef ve resim sergisi, 16 Mart'a kadar Çetin Emeç Sanat Gelerisi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

"Engel Tanımayan Renkler" resim sergisi, 4 Mart'a kadar İzmir Sanat'ta gezilebilir.

Ressam Nesa Sarv Charandabi'nin "Yanan Şehrin Kadınları" adlı sergisi AASSM'de, "Renkli Fırçalar" adlı karma resim sergisi Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde, 27 Şubat-9 Mart'ta görülebilir.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmed Adnan Saygun David Mansfield Gil Goldstein İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title