Haberler

İzmir'de Kültür Sanat

İzmirli sanatseverler, bu hafta prömiyerlerin yoğun olduğu bir kültür sanat haftasına hazırlanıyor.

İzmirli sanatseverler, bu hafta prömiyerlerin yoğun olduğu bir kültür sanat haftasına hazırlanıyor.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), yarın akşam saat 20. 30'da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde iki önemli isim, şef ve besteci Paul Lewis ile solist Ian Scott'u klarnetiyle sanatseverlerle buluşturuyor.

İngiltere'nin yaşayan en önemli bestecilerinden biri olarak kabul edilen Lewis, BBC televizyonuna bağlı olarak çok sayıda dizi, sinema, belgesel, çocuk filmleri ve komedi filmlerine yaptığı müziklerle tanınıyor.

Konserde solist Scott, besteci Lewis'in Afganistan'ın Pamir yaylalarında yaşayan Kırgız Türkleri'nin 20. yüzyıl başından beri yaşadıkları sorunları anlatan "Pamir Kırgız Süiti" ile "Tauranga" isimli klarnet konçertosunun dünya prömiyerlerini yapacak. Her iki eser de dünyada bir senfoni orkestrasıyla ilk kez yarın yorumlanacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) ise bu hafta 3 Mayıs Salı akşamı Elhamra Sahnesi'nde "Ateş Kuşu" ve "Fırtınalı Duygular" adlı balelerin prömiyeriyle sanatseverlerin karşısında olacak.

İZDOB, Mayıs Pazartesi günü "Sihirli Dünya" isimli çocuk müzikalini, 4 Mayıs Çarşamba günü ise "Pamuk Prenses" balesini minik izleyicilerle buluşturacak.

-SANATSEVERLER İÇİN İKİ FARKLI KONSER SEÇENEĞİ-

İzmirli sanatseverler, bu hafta iki farklı konser izleme olanağı bulacak.

İzmir Sanat Büyük Salon'da, 2 Mayıs Pazartesi akşamı "Andantessimo Chamber Orkestra" konser verecek.

Aynı akşam Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, EÜ ile İzmir İtalya Konsolosluğu ve İtalyan Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Dört El Piyano Resitali" de haftanın özel konserleri arasında yer alıyor.

-"CAM" VE "AZ SONRA" İzmir'DE-

İkiyüzlü ilişkilerin güldüren hikayesini tiyatro sahnesine taşıyan, Levent Kazak'ın yazdığı, Laçin Ceylan'ın yönetmenliğini üstlendiği "Cam" bu akşam yeniden İzmirli tiyatroseverlerle buluşacak.

Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçer'in rol aldığı "Cam", bu akşam İzmir Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, bu akşam Narlıdere Kültür Merkezi'nde "Az Sonra" adlı oyunla izleyicinin karşısında olacak.

İki perdelik komedide Ali Poyrazoğlu, Bülent Kayabaş, Özdemir Çiftçioğlu, Deniz Akkaya, Nur Gürkan, Burak Alkaş ve Hakan Bulut rol alıyorlar.

"Az Sonra", gazeteciler, magazinciler ve ünlüler arasındaki ilişkileri anlatıyor.

-SERGİLER, ETKİNLİKLER-

İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve Sanat Galerisi, Ayça Öztürk'ün

"Portreler" adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Yüksek Sadakat grubu, yarın akşam Ooze Venue'da sahne alacak.

Fotoğraf sanatçısı Çetin Ergand'ın çalışmalarından oluşan "Bir Başkentin Oluşumu- Avusturyalı, Alman ve İsviçreli Mimarların İzleri" adlı sergisi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşmayı sürdürüyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı Fuaye'sinde, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin karma seramik sergisi ay boyunca gezilebilecek.

Yavuz Sarıyıldız'a ait "Bir Vardiya'dan Yüzler" fotoğraf sergisi, 15 Mayıs Pazar gününe kadar Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Ege Sanat Galerisi'nde sergilenecek. - İZMİR

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title