Haberler

İzmir'de Kültür Sanat

Kapalı mekanlardaki etkinliklerin son ayında, İzmirli sanatseverleri kültür sanat etkinlikleri bakımından yine oldukça yoğun bir hafta bekliyor.

Kapalı mekanlardaki etkinliklerin son ayında, İzmirli sanatseverleri kültür sanat etkinlikleri bakımından yine oldukça yoğun bir hafta bekliyor.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, geçen hafta verdiği konserde İzmirli sanatseverleri Arjantin tangolarıyla buluşturan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), bu hafta yine güzel bir konser sunuyor.

İZDSO'nun, yarın akşam AASSM'de vereceği konserin solistleri flütte Şefika Kutluer ve perküsyonda Chen Zimbalista. Ender Sakpınar'ın yöneteceği konserde İZDSO, Bizet'nin Carmen'ini, Rosauro'nun Marimba Konçertosu'nu, Chaminade'ın flüt ve orkestra için konçertosunu, Demersseman'ın İtalyan Konçertosu'nu yorumlayacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta "Otello" operasını yeniden izleyiciyle buluşturuyor. "Otello", Elhamra Sahnesi'nde 16 Nisan Cumartesi ve 18 Nisan Pazartesi akşamları sahnelenecek. 4 perdelik operayı Ayteç Manizade sahneye koyarken, Lavelle Terry orkestrayı, Joachim Gallus da koroyu yönetecek.

Elhamra Sahnesi'nde, 17 Nisan Pazartesi günü "İncigül" operetini sahneleyecek olan İZDOB, bu yıl 4. kez yapılan 4. Ulusal Genç Solistler yarışmasının final konserine İzmirli sanatseverleri bekliyor. Konser, Elhemra'da 20 Nisan Çarşamba akşamı saat 20. 00'de başlayacak.

İzmir'de her hafta farklı etkinliklere evsahipliği yapan İzmir Sanat, bu hafta iki konserle izleyiciyi buluşturacak.

İzmir Sanat Büyük Salon'da, yarın akşam "Lied'ler ve Aryalar Akşamı" adıyla düzenlenen konserin solistliğini mezzo soprano Gülfem Kıstır üstlenirken, Kısır'a piyanoda Pınar Kebapçılar eşlik edecek.

İzmir Sanat Büyük Salon'da, 18 Nisan Pazartesi akşamı ise viyolada Peter Laggartner ve piyanoda Aydan Galip'in konserine evsahipliği yapıyor.

-KONSERLER, OYUNLAR-

Julia Roberts, Dolly Part, Sally Field, Olympia Dukakis, Shirley Maclaine gibi starların oynadığı ve çok sevilen bir film olarak sinema tarihine geçen

"Çelik Manolyalar", bu kez tiyatro sahnesine konuk oluyor. Tiyatro Kare'nin sahneye koyduğu oyun, bu akşam Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde izlenebilecek. Bir kuaför salonunda, hayata direnen kadınların mücadelesini anlatan oyunda Saadet Işıl Aksoy, Şenay Gürler, Suzan Aksoy, Suna Keskin, Oya İnci, Aslıhan Erguvan başrolleri paylaşıyor.

Zülfü Livaneli'nin aynı adlı, 60 baskı yapmış, sevilen romanından uyarlanan, Nedim Saban'ın yönettiği, "Leyla'nın Evi" de yarın akşam İzmir'e konuk olacak. AKM Yunus Emre Salonu'nda izlenebilecek oyunda Celile Toyon, Ayça Varlıer, Onur Bayraktar, Volkan Severcan başlıca rolleri üstlenirken, müzikli oyunun dekor tasarımı Nurullah Tuncer, müzikleri de Livaneli imzalı.

Ooze Venue, yarın akşam yeni albümü büyük beğeni kazanan Funda Arar'ı ağırlarken, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda ise İlhan Şeşen sahne alacak. İzmir Arena'da ise yarın akşam New York Gypsy All Stars konseri sanatseverlerle buluşuyor.

İzmir Arena, 16 Nisan Cumartesi akşamı Deniz Seki konserine, aynı akşam Zeus Bar da Grup Gündoğarken konserine evsahipliği yapacak.

-SERGİLER-

İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve Sanat Galerisi, Ayça Öztürk'ün "Portreler" adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Fotoğraf sanatçısı Çetin Ergand'ın çalışmalarından oluşan "Bir Başkentin Oluşumu - Avusturyalı, Alman ve İsviçreli Mimarların İzleri" adlı sergisi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 22 Nisan'a kadar devam edecek.

Aynı merkezde bu akşam açılacak olan, fotoğraf sanatçısı Tahir Özgür'ün çalışmalarından oluşan "Sarıkeçililer" başlıklı sergisi de 16 Nisan Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı Fuaye'sinde, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin karma seramik sergisi ay boyunca gezilebilecek.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Ege Sanat Salonu'nda Güler Göker, Berrin Tankut, Ayla Ülker, Koray Bekdemiroğlu, Ayşegül Tolunay'ın karma resim sergisi, 25 Nisan Pazartesi akşamına kadar gezilebilecek.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title